Το επίδομα για την ακρίβεια και οι διορθώσεις που πρέπει να γίνουν…

από fimotro

Αγαπητό Fimotro
Επιθυμώ να σας ενημερώσω για ένα θέμα που όταν το ακούς δεν το πιστεύεις. Με αφορμή το επίδομα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, πληροφορήθηκα μέσω της πλατφόρμας πως δεν είμαι δικαιούχος των χρημάτων γιατί υπερβαίνουν τα έσοδα μου τις 24 χιλιάδες ευρώ. Με βάση όμως τα εισοδηματικά κριτήρια με δύο παιδιά το εισοδηματικό κριτήριο ανεβαίνει στα 34 χιλιάδες ευρώ. Ψάχνοντας το θέμα αποκαλύφθηκε πως ως “δια μαγείας” δεν υπήρχαν στην δήλωση του 2021 τα δύο παιδιά 10 και 12 ετών. Τα οποία παρεμπιπτόντως δηλώνονται κανονικά από το 2010.
Έγινε τροποποιητική δήλωση, πριν από μερικές ημέρες, αλλά και πάλι δεν ανοίγει η πλατφόρμα γιατί όποιες αλλαγές και διορθώσεις στην φορολογική δήλωση για το έτος 2021 έληξε στις 31 Δεκεμβρίου του 2022.
Όλες οι περιπτώσεις αυτές, αλλά και των παιδιών που γεννήθηκαν την περασμένη χρονιά δεν υπάρχουν στο σύστημα και συνεπώς δεν θα λάβουν το επίδομα. Λάθος, αδικία ή αδυναμία του συστήματος; Όπως και να έχει το πράγμα μια αντικειμενικά σημαντική αλλαγή με θετικό πρόσημο προς τούς πολίτες που είναι η ηλεκτρονική διακυβέρνηση μπορεί να χάσει την αίγλη της. Από την στιγμή που ενημερώνεται η ΑΑΔΕ θα έπρεπε άμεσα η διόρθωση να περνά στο σύστημα.
Ο πρωθυπουργός πάντως είπε πρόσφατα,ότι το κράτος δεν είναι τιμωρός, στην προκείμενη περίπτωση όμως δεν ισχύει αυτό…
Η.Π.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα