Το εμβόλιο της Moderna παράγει διπλάσια αντισώματα από εκείνο της Pfizer

από fimotro

Διπλάσια αντισώματα από το σκεύασμα των Pfizer/BioNTech παρήγαγε το εμβόλιο της Moderna για την Covid-19 σε μια έρευνα που συνέκρινε άμεσα την ανοσοαπόκριση μετά από εμβολιασμό.

Μελέτη στο Βέλγιο σε περίπου 2.500 εργαζομένους σε μεγάλο νοσοκομειακό σύστημα διαπίστωσε ότι τα επίπεδα των αντισωμάτων μεταξύ ατόμων, που δεν είχαν μολυνθεί από τον κορωνοϊό προτού κάνουν τις δύο δόσεις του εμβολίου της Moderna, ήταν κατά μέσο όρο 2.281 μονάδες ανά χιλιοστόλιτρο, σε σύγκριση με 1.108 μονάδες ανά ml στην αντίστοιχη ομάδα που εμβολιάστηκε πλήρως με το σκεύασμα των Pfizer/BioNTech.

Τα ευρήματά της μελέτης, που δημοσιεύτηκαν χθες σε επιστολή στην επιθέωρηση Journal of the American Medical Association, υποδεικνύουν ότι οι διαφορές πιθανώς να εξηγούνται από:

τα υψηλότερα επίπεδα δραστικού συστατικού στο εμβόλιο της Moderna (100 μικργοραμμάρια, έναντι 30 στο σκεύασμα των Pfizer/BioNTech
τη μεγαλύτερη χρονική απόσταση μεταξύ των δύο δόσεων του εμβολίου της Moderna (τέσσερις εβδομάδες αντί τριών στην περίπτωση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech )
Όπως αναφέρει το Bloomberg, το εμβόλιο της Moderna συσχετίστηκε με διπλάσια μείωση του κινδύνου έναντι σοβαρών λοιμώξεων από τον SARS-CoV-2 σε σύγκριση με το σκεύασμα των Pfizer/BioNTech σε μια εξέταση ατόμων από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούλιο στο Mayo Clinic Health System στις ΗΠΑ. Τα αποτελέσματα αυτά καταχωρήθηκαν σε ξεχωριστή μελέτη που κυκλοφόρησε πριν την αξιολόγησή της από ομοτίμους στις 9 Αυγούστου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα