Το εμβόλιο εκτίναξε και την Wall Street

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Μετά τις Ευρωπαϊκές αγορές σειρά πήρε το Αμερικανικό χρηματιστήριο

Με ισχυρά κέρδη έκλεισαν τη Δευτέρα οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να αντιδρούν με ενθουσιασμό στην είδηση ότι το πειραματικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού που αναπτύσσουν από κοινού Pfizer και BioNTech απέτρεψε περισσότερο από το 90% των λοιμώξεων σε μια μελέτη ευρείας κλίμακας.

Οι δείκτες πάντως έκλεισαν πολύ μακριά από τα υψηλά της ημέρας, καθώς το ξέφρενο ράλι σήμερα, αλλά και τα ισχυρά κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας, έδωσαν την ευκαιρία κατοχύρωσης κερδών στους επενδυτές. Στις αρχικές συναλλαγές σήμερα ο Dow Jones εκτινάχθηκε σε νέο ιστορικό υψηλό με άλμα 5,5%, ενώ και ο ευρύτερος S&P 500 σημείωσε ρεκόρ με ράλι 3,7%.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech αποτρέπει πάνω από το 90% των λοιμώξεων κορονοϊού, σύμφωνα με μελέτη που διεξήχθη σε δεκάδες χιλιάδες εθελοντές. Το αισιόδοξο μήνυμα από τη μάχη κατά του κορονοϊού ήρθε ενώ ΗΠΑ και Ευρώπη καταγράφουν νέα ρεκόρ στα κρούσματα σχεδόν σε καθημερινή βάση. Οι ΗΠΑ μάλιστα ξεπέρασαν σήμερα και το επίπεδο των 10 εκατομμυρίων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει το Johns Hopkins University.

Τα πολύ θετικά αποτελέσματα – καλύτερα και από τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις – ανοίγουν τον δρόμο στις δύο εταιρείες να ζητήσουν άδεια διάθεσης του εμβολίου για λόγους έκτακτης ανάγκης, εφόσον βέβαια αποδειχθεί επίσης ότι το εμβόλιο είναι και ασφαλές. Με την κυκλοφορία του οι κυβερνήσεις θα έχουν επιτέλους στη διάθεση τους ένα πολύ αποτελεσματικό εργαλείο για να αντιμετωπίσουν την ασθένεια που έχει εκτροχιάσει την παγκόσμια οικονομία και έχει σκοτώσει περισσότερους από 1,260 εκατ. ανθρώπους παγκοσμίως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα