Το ΕΛΚ δεν θέλει την Κομισιόν στα χέρια Σοσιαλιστών

από fimotro

Ανταρσία κατά της Μέρκελ από κορυφαία στελέχη του ΕΛΚ

Αυτό που έπρεπε να γίνει από καιρό βάση των ποσοστών που προέκυψαν από τις πρόσφατες ευρωεκλογές φαίνεται ότι αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα. Οι κεντροδεξιοί της Ευρώπης έχουν ξεσηκωθεί κατά της Μέρκελ η οποία  πιέζει για το ενδεχόμενο να αναλάβει ο Φρανς Τίμερμανς την Κομισιόν.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Politico, ήδη καταρτίζεται ένα νέο σχέδιο από τις πολιτικές οικογένειες του ευρωκοινοβουλίου, το οποίο περιλαμβάνει το ενδεχόμενο να προωθηθεί τελικά η υποψηφιότητα της Φιλελεύθερης πρώην επιτρόπου Ανταγωνισμού Μαργκέτε Βεστάγκερ για τη θέση της προεδρίας της Κομισιόν. Άλλοι αξιωματούχοι που επικαλείται το Politico σημειώνουν πως επανήλθε στο προσκήνιο ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ –προερχόμενος από το ΕΛΚ- Μισέλ Μπαρνιέ.

Σε όλες τις περιπτώσεις σε σταυρόλεξο για πολύ δυνατούς λύτες αναμένεται να εξελιχθεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που ξεκινάει στις Βρυξέλλες, καθώς οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα προσπαθήσουν να καταλήξουν σε συμβιβασμό για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τις κορυφαίες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα επόμενα χρόνια.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, σε μια συνεδρίαση που αναμένεται μαραθώνια και ενδέχεται να ολοκληρωθεί το πρωί της Δευτέρας, θα πρέπει να καταλήξει στα πρόσωπα με αμοιβαίους συμβιβασμούς και υποχωρήσεις ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ρήξης τόσο εντός των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, όσο και μια διαμάχη ανάμεσα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το οποίο θα πρέπει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον προτεινόμενο ή την προτεινόμενη πρόεδρο της Κομισιόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα