Το δεύτερο τρίμηνο του 2021 θα βγούμε από την οικονομική και υγειονομική κρίση

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Μπροστά μας έχουμε έξι δύσκολους μήνες αλλά οι πιθανότητες ότι το δεύτερο τρίμηνο του 2021 θα βγούμε από την οικονομική και υγειονομική κρίση είμαι συντριπτικές. Αυτό είναι το μήνυμα που εξέπεμψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στη Βουλή.

Ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε πως στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2021 είχαμε δύο σενάρια: το ένα σενάριο ήταν να πάει καλά η πορεία του κορωνοϊού και το άλλο να έχουμε και δεύτερο lockdown (κάτι που έγινε νωρίτερα). Πλέον πάμε στο δεύτερο σενάριο και στις προβλέψεις που αυτό είχε για την πορεία το 2021, με ανάπτυξη που αναμένεται να είναι λίγο υψηλότερη από 4.5%.

Όπως είπε οι δαπάνες του κράτους θα ξεπεράσουν τα 70 δισεκατομμύρια (λόγω και των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας), σημειώνοντας πως ο σχεδιασμός είναι τα χρήματα αυτά να τα «δανειστούμε» από μελλοντική ανάκαμψη και ανάπτυξη. Μίλησε για την ώρα «της συναίνεσης και της σωφροσύνης» και όχι της σπατάλης και υπογράμμισε πως δεν είναι μόνο τα χρήματα που ξοδεύονται αλλά και που πάνε. Παράλληλα ανέφερε ότι το κράτος δεν μπορεί να συνεχίσει χωρίς ατομική ευθύνη και σημείωσε «δεν είναι κακή λέξη η ευθύνη και να προσπαθείς να μετέχεις δημιουργικά σε ένα κοινωνικό σύνολο».

Από το βήμα της Βουλής ο υπουργός σημείωσε πως βρισκόμαστε αντιμέτωποι σε παγκόσμιο επίπεδο με τη μεγαλύτερη ύφεση από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και την μεγαλύτερη υγειονομική κρίση του τελευταίου αιώνα. Προσέθεσε δε πως η Ελλάδα μπήκε σε αυτές τις δυο κρίσεις ευάλωτη. Ωστόσο αναφέρθηκε σε μια σειρά αισιόδοξων μηνυμάτων, όπως η αναβάθμιση από τη Moody’s, το ότι μεγάλες εταιρείες έρχονται να επενδύσουν στη χώρα, η πορεία των ομολόγων αλλά και η βοήθεια από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Πηγή: euro2day.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα