Το CNN αποκάλυψε το πολιτικό σχέδιο του Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

από fimotro

Η αναζήτηση λύσης για το Ουκρανικό ζήτημα φαίνεται να εισέρχεται σε μια νέα φάση με το ειρηνευτικό σχέδιο που παρουσίασε ο Κιθ Κέλογκ, ο ειδικός απεσταλμένος του Ντόναλντ Τραμπ. Το σχέδιο επικεντρώνεται σε πρακτικές προσεγγίσεις όπως η κατάπαυση του πυρός, η αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη, και η χαλάρωση των κυρώσεων, προτείνοντας μια διπλωματική οδό που ενδέχεται να βρει ανταπόκριση από τη Ρωσία και τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Με επίκεντρο τη σταθερότητα και την αποκλιμάκωση της σύγκρουσης, το σχέδιο παρουσιάζει έναν καινοτόμο τρόπο προσέγγισης, ενώ παράλληλα περιορίζει την αμερικανική εμπλοκή. Πώς όμως μπορεί να εφαρμοστεί;

Το ειρηνευτικό σχέδιο του Κέλογκ βασίζεται σε τρεις κύριους άξονες: την κατάπαυση του πυρός, τη δημιουργία αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης, και την αναθεώρηση των κυρώσεων. Αυτή η στρατηγική έχει σχεδιαστεί για να φέρει τις δύο πλευρές στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για μια συνολική συμφωνία, σύμφωνα με το CNN.

Η κατάπαυση του πυρός ως αφετηρία ειρήνης

Η προσωρινή διακοπή των εχθροπραξιών αποτελεί την πρώτη και πιο κρίσιμη κίνηση. Με το “πάγωμα” της γραμμής του μετώπου, δημιουργείται ένα περιβάλλον σταθερότητας, δίνοντας τη δυνατότητα στις δύο πλευρές να διαπραγματευτούν χωρίς συνεχιζόμενη αιματοχυσία.

Η δημιουργία μιας αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης έχει στόχο να μειώσει τις εντάσεις στα σύνορα, λειτουργώντας ως μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Αυτή η ζώνη μπορεί να περιλαμβάνει παρατηρητές από διεθνείς οργανισμούς όπως ο ΟΗΕ ή ο ΟΑΣΕ, διασφαλίζοντας την τήρηση των συμφωνιών.

Μια ελεγχόμενη χαλάρωση των κυρώσεων προσφέρει ένα ισχυρό κίνητρο στη Ρωσία να συμμετάσχει στη διαδικασία ειρήνης. Η άρση των περιορισμών μπορεί να συνδεθεί με συγκεκριμένα βήματα, όπως η απόσυρση στρατευμάτων ή η αναγνώριση εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας.

Μια σημαντική αλλαγή που προτείνει το σχέδιο Κέλογκ είναι η μείωση της άμεσης αμερικανικής εμπλοκής. Αντί για ενεργή συμμετοχή, η στήριξη της Ουκρανίας θα εξαρτάται από την πρόοδο των διαπραγματεύσεων, μετατοπίζοντας την ευθύνη στις δύο εμπλεκόμενες πλευρές.

Η διαπραγμάτευση αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της στρατηγικής, με στόχο τη συνολική διευθέτηση της σύγκρουσης. Αν και ο Κέλογκ παραδέχεται ότι η πλήρης λύση ενδέχεται να μην επιτευχθεί άμεσα, η έναρξη ενός διαλόγου θέτει τα θεμέλια για μακροπρόθεσμη σταθερότητα.

Μικρότερη εμπλοκή

Το σχέδιο υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ δεν πρέπει να εμπλακούν σε άλλη σύγκρουση και ότι τα δικά τους αποθέματα όπλων έχουν υποστεί ζημιά από τη βοήθεια προς την Ουκρανία, αφήνοντας τη χώρα δυνητικά εκτεθειμένη σε οποιαδήποτε σύγκρουση με την Κίνα για την Ταϊβάν.

Επισημαίνει ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα πρέπει να ανασταλεί επ’ αόριστον, “με αντάλλαγμα μια συνολική ειρηνευτική συμφωνία με εγγυήσεις ασφαλείας”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved – Μητρώο online media: 12508

Όροι χρήσης | Ποιοι είμαστε – Design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα