Το μπλόκο στον χειμερινό τουρισμό φέρνει σε απόγνωση τους ξενοδόχους

από fimotro

Σε πλήρες αδιέξοδο βρίσκονται οι επαγγελματίες του τουρισμού και οι ξενοδόχοι λόγω του lockdown το οποίο αναμένεται και να παραταθεί τουλάχιστον μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου ενώ την ίδια ώρα η μετακίνηση μεταξύ των νομών θα απαγορεύεται και την περίοδο των εορτών με στόχο τον περιορισμό της πανδημίας.

Τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ δεν αφορούν δεν περιλαμβάνουν τα ξενοδοχεία τα οποία παραμένουν ανοιχτά αλλά χωρίς πελάτες. Ειδική κατηγορία αποτελούν εκείνα που «δουλεύουν» με τον εσωτερικό τουρισμό ο οποίος έχει… απαγορευθεί δημιουργώντας ένα παράδοξο με συνέπειες στην επιβίωση των επιχειρηματιών.

Με την παράταση των μέτρων χάνεται και η τελευταία ελπίδα των επαγγελματιών του χώρου οι οποίοι περίμεναν τις γιορτές για να περιορίσουν τη ζημιά τους.

Μέχρι ώρας δεν προκύπτει η πρόθεση της κυβέρνησης τα ξενοδοχεία να ενταχθούν τα έκτακτα μέτρα και κατά συνέπεια θα πρέπει να μείνουν ανοιχτά χωρίς όμως αντικείμενο.

Επαγγελματίες του χώρου καλούν την κυβέρνηση να λάβει ειδικά μέτρα όπως πχ να επιτρέπεται η μετάβαση με «βεβαιωμένη κράτηση» μεταξύ των νομών.

Η επιστρεπτέα προκαταβολή και τα λοιπά μέτρα δεν είναι αρκετά για να επιβιώσουν ειδικά οι μικρές μονάδες οι οποίες βρίσκονται χωρίς αντικείμενο εργασίας σχεδόν έναν χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα