Το άγχος του Τσίπρα για το ταβάνι του ΣΥΡΙΖΑ στο 28%

Ανήσυχος ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις δημοσκοπήσεις και τα ποσοστά του κόμματός του

Δεν είναι στα πάνω του τον τελευταίο καιρό ο Αλέξης Τσίπρας. Το μεγάλο άγχος του είναι το ποσοστό που θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ και πόσο χαμηλότερο θα είναι από το 31,5% με το οποίο ηττήθηκε στις εκλογές του 2019. Όλες οι δημοσκοπήσεις που έχουν διενεργηθεί μέχρι σήμερα, με τις τελικές αναγωγές αναποφάσιστων δείχνουν να έχει ταβάνι ο ΣΥΡΙΖΑ το 28%. Σε καμία μέτρηση στα τρία χρόνια μετά τις κάλπες δεν έχει ξεπεράσει το 28%. Πολύ μακριά δηλαδή από το 31,5%.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξέρει ότι θα έχει εσωκομματικό πρόβλημα με τέτοια ποσοστά. Από την άλλη η ΝΔ ακόμα και στις δυσμενέστερες για αυτήν μετρήσεις κινείται κοντά στο 35% και σε κάποιες ξεπερνάει το 36% (πάντα με αναγωγές και χωρίς αδιευκρίνιστη ψήφο και αναποφάσιστους).

Τι σημαίνει αυτό; Ότι το χειρότερο σενάριο για τον Α. Τσίπρα είναι το πλέον πιθανό. Να πάρει αυτοδυναμία η ΝΔ στις δεύτερες εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ να πέσει αρκετά κάτω από το ποσοστό του 2019.

Related posts

Κολλημένος στο 27% ο ΣΥΡΙΖΑ με όλες τις αναγωγές

Εκτίμηση Αμερικανικής πρεσβείας: ΝΔ 34%-ΣΥΡΙΖΑ 27%-ΠΑΣΟΚ 11%

Την Αχτσιόγλου πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές βλέπουν ξένα ΜΜΕ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Περισσότερα