Το 70% των νέων κρουσμάτων στη Ρωσία οφείλεται στην παραλλαγή Δέλτα

από fimotro

Σχεδόν το 70% των νέων μολύνσεων που καταγράφηκαν από τις αρχές Ιουλίου στην Ρωσία οφείλονται στην παραλλαγή «Δέλτα» του κορωνοϊού.

Την πληροφορία αυτή έδωσε η επικεφαλής της ρωσικής ρυθμιστικής αρχής προστασίας της υγείας του καταναλωτή (Rospotrebnadzor) Άννα Ποπόβα.

Η ίδια είπε ότι η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ρωσία όπως και σε όλο τον κόσμο εξακολουθεί να είναι δύσκολη και δύσκολα προβλέψιμη.

Αυξήθηκε ελαφρά η νοσηρότητα στη Ρωσία

Παράλληλα επισήμανε ότι η νοσηρότητα που οφείλεται στην Covid-19 αυξήθηκε στην Ρωσία μέσα σε μια εβδομάδα κατά 2%, όταν πριν από τρεις τέσσερις εβδομάδες η αύξηση των κρουσμάτων έφθανε το 37% την εβδομάδα.

Η μείωση αυτή των ρυθμών μετάδοσης κατά 18,5 φορές σημαίνει ότι η κατάσταση με τον κορωνοϊό σταθεροποιείται, αλλά με πολλά κρούσματα «84,9 ανά 100.000 την εβδομάδα, ο δείκτης αυτός είναι υψηλός», είπε η Ποπόβα.

Ρεκόρ κρουσμάτων το Σαββατοκύριακο στη Ρωσία

Η Ρωσία έχει δηλώσει πως τουλάχιστον σε ομοσπονδιακό επίπεδο, δεν σκοπεύει προς το παρόν να λάβει αποφάσεις που θα ενισχύσουν τους περιορισμούς για όσους δεν έχουν εμβολιασθεί κατά του κορωνοϊού.

Η Ρωσία κατέγραψε το περασμένο Σαββατοκύριακο υψηλό αριθμό θανάτων από τον κορωνοϊό, με 752 απώλειες σε ένα εικοσιτετράωρο, ενώ αυξάνεται ο αριθμός νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα