Το 2021 ο Έλληνας γλίτωσε 55 ουρές αναμονής

από fimotro

Τα στοιχεία του Κ. Πιερρακάκη αναδεικνύουν την μεταρρύθμιση που έγινε

Τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους, τα ρεκόρ που έπιασε η χώρα σε ταχύτητες ψηφιοποίησης λόγω covid, αλλά και τα προσδοκώμενα για το 2022 ανέλυσε στην ομιλία του στη Βουλή Υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση Κυριάκος Πιερρακάκης, παρουσιάζοντας οφέλη της ψηφιοποίησης της Δημόσιας Διοίκησης για τους πολίτες υπογραμμίζοντας πως το 2021 ο κάθε Έλληνας «γλίτωσε» από περίπου 55 πολύωρες ουρές σε δημόσιες υπηρεσίες.

Στην ομιλία του επί της συζήτησης για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2022 ο κ. Πιερρακάκης τόνισε ότι η Ελλάδα έχει καλύψει το χαμένο έδαφος της ψηφιακής μετάβασης επισημαίνοντας πως «το 2018 είχαμε 8,8 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές. Το 2019 πήγαμε στα 34 εκατομμύρια. Το 2020 στα 94 εκατομμύρια. Σήμερα το πρωί ζήτησα τα στοιχεία για το 2021. Είμαστε στα 490 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές. Γλιτώσαμε 55 ουρές για κάθε ενήλικο πολίτη της χώρας. Το στοιχείο αυτό μαζί με τη μετάβαση από τις 501 σε 1.304 υπηρεσίες στο gov.gr δείχνει πόσο ανάγκη το είχε ο κόσμος. Η βελόνα κινείται με πολύ μεγάλη ταχύτητα και το χαμένο έδαφος καλύπτεται».

Παρουσιάζοντας τους επόμενους στόχους ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης επεσήμανε πως «εντός του 2022 θα λειτουργήσει νέο ψηφιακό σύστημα για μεταβιβάσεις αυτοκινήτων αλλά και ψηφιακό σύστημα στις μεταβιβάσεις ακινήτων, νέους τρόπους ίδρυσης επιχείρησης αλλά και τις έξυπνες πόλεις. Ειδική μνεία έκανε στο μητρώο διαδικασιών του ελληνικού κράτους, στο οποίο θα καταγραφεί το σύνολο των διαδικασιών και όποιος δεν το τηρεί θα υφίσταται συνέπειες».

Ο κ. Πιερρακάκης τόνισε χαρακτηριστικά: «Αν κρατάω προσωπικά κάτι από το 2021 είναι η βραδιά 11ης προς 12 Ιανουαρίου, όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα εμβολιασμού. Εκατοντάδες στελέχη και υπάλληλοι του Κράτους δεν κοιμήθηκαν, ώστε το πρωί να λειτουργήσει άψογα η πλατφόρμα. Είναι η μεγαλύτερη αντανάκλαση των δυνατοτήτων μας, η μεγαλύτερη πηγή αισιοδοξίας για το σύνολο δυνατοτήτων των Ελλήνων και Ελληνίδων» Και πρόσθεσε: «Είμαστε αισιόδοξοι γιατί υπάρχουν αυτά τα πρόσωπα και μας έδειξαν τις δυνατότητές τους».

Κλείνοντας, ο υπουργός χαρακτήρισε το Ταμείο Ανάκαμψης ως το νέο Σχέδιο Μάρσαλ, τονίζοντας ότι οι δυνατότητες της χώρας είναι τέτοιες που δεν υπάρχει κανένα όριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα