18 Απριλίου 2024 / 4:38 πμ
18 Απριλίου 2024 / 4:38 πμ

To 2020 μπαίνουν oι μπουλντόζες στο Ελληνικό

από fimotro

Όλα όσα αποκάλυψε ο Α. Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ για την εμβληματική επένδυση

Το ερχόμενο έτος αναμένεται να ξεκινήσουν τελικά οι εργασίες για την ανάπλαση του Ελληνικού, όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Γεωργιάδης είπε χαρακτηριστικά πως οι μπουλντόζες θα εισέλθουν στο Ελληνικό μέσα στη νέα χρονιά και ότι παραμένει ως στόχος το κλείσιμο όλων των εκκρεμοτήτων από την πλευρά της κυβέρνησης μέσα στο 2019.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τον υπουργό, υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων για το θέμα του καζίνο καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, «κάποιος που πάει να χάσει ένα έργο ύψους 1 δισ. ευρώ, σίγουρα δεν είναι χαρούμενος».

Πάντως ο κ. Γεωργιάδης επιχείρησε να μετριάσει τις ανησυχίες για την κόντρα των αμερικανικών επιχειρήσεων για το καζίνο. Όπως δήλωσε: «Αυτοί που ασχολούνται με το έργο ουσιαστικά και βάζουν τα χρήματα, κινούνται με μεγάλη ταχύτητα».

Aνέφερε δε πως η ΑΜΚ της Lamda Development, η μεγαλύτερη μετά το 2008 εκτός τραπεζικού τομέα, υλοποιήθηκε πολύ εύκολα, και με τη συμμετοχή όλων των μετόχων της εταιρείας.

«Λέτε να μη βλέπουν (οι επενδυτές της Lamda) ότι είμαστε κοντά στο να μπουν οι μπουλντόζες και να τοποθετούν εκατομμύρια (στην εταιρεία);», διερωτήθη ο υπουργός, δίνοντας την απάντησή του στους επικριτές του ότι δεν ολοκληρώθηκε η συμφωνία για το Ελληνικό μέσα στο 2019.

Ο κ. Γεωργιάδης επαναβεβαίωσε ότι εντός των επόμενων ημερών θα αποφασιστεί η εξέλιξη για το θέμα του καζίνο και την παράδοση του σχετικού πορίσματος από την επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού. Αναφέρθηκε επίσης στη ναρκοθέτηση του έργου από την προηγούμενη κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας την ΚΥΑ που παρουσίασε λίγο πριν από τις εκλογές, μια απόφαση που καθιστούσε το υπουργείο Πολιτισμού «γενικό δερβέναγα» της επένδυσης στο Ελληνικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα