Τιτάνια: Τέλος εποχής για το ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, ποιοι το αγόρασαν

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Άλλαξε χέρια το ξενοδοχείο Τιτάνια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν ανήκει πλέον στην οικογένεια Μαλάμου (60%) και στη ΜΚΟ, Χαμόγελο του Παιδιού (40%) το ξενοδοχείο στην Πανεπιστημίου.

Στη London & Regional Properties πέρασε το ξενοδοχείο Τιτάνια, συμφερόντων της οικογενείας Μαλάμου (60%) και της ΜΚΟ, Χαμόγελο του Παιδιού (40%), στην οδό Πανεπιστημίου, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, που επικαλείται το BNBdaily.

Με την κίνηση αυτή, η London & Regional κλιμακώνει τις επενδύσεις της στον ελληνικό τουρισμό, που ξεκίνησαν προ διετίας, με την εξαγορά του ξενοδοχείου, Amathus, της Ρόδου, και τη συνεργασία με την Intrakat, στο Καλό Λιβάδι Μυκόνου, για την ανάπτυξη 5στερου ξενοδοχείου.

Αθροιστικά, εκτιμάται πως οι τρεις αυτές κινήσεις αντιστοιχούν σε επένδυση της τάξης των 160-180 εκατομμυρίων ευρώ στον ελληνικό τουρισμό.

Σημειώνεται πως το ξενοδοχείο Τιτάνια έχει μόλις ολοκληρώσει εκτεταμένη ανακαίνιση, με τελευταίο σκέλος την ανακαίνιση των 4ου & 5ου ορόφων, που ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2018 και καλύπτει όλους τους χώρους, από τις υποδομές και τα μπάνια έως τη διακόσμηση και τα έπιπλα. Οι δύο αυτοί όροφοι ήρθαν να συμπληρώσουν την πλήρη και ριζική ανακαίνιση σχεδόν όλων των ορόφων του ξενοδοχείου το τελευταίο διάστημα. Αυτός είναι και ο λόγος, που κάποιοι μιλούν για ιδιαίτερα εύρωστο τίμημα, το οποίο κατέβαλε στους πρώην μετόχους του η London & Regional για την απόκτηση του.

Μετά τις τουριστικές μονάδες σε Ρόδο και Μύκονο, σειρά είχε η εξαγορά του ξενοδοχείου «Τιτάνια», στο κέντρο της Αθήνας.

Παρόλο που οι υπογραφές έχουν μπει, η εξαγορά των μετοχών των δύο κύριων μετόχων του εμβληματικού ξενοδοχείου της οδού Πανεπιστημίου δεν έχει επισημοποιηθεί με δημόσια ανακοίνωση, ούτε έχει γνωστοποιηθεί η τιμή πώλησής τους.

Η πρώτη επένδυση της London & Regional Properties στην Ελλάδα έγινε για το Amathus στην Ρόδο και ήταν ύψους 30 εκατ. ευρώ, με πρόσθετα ποσά για τον εκσυγχρονισμό του αγορασθέντος ξενοδοχείου.

Ακολούθησε η Μύκονος, όπου προϋπολογίστηκαν 80 εκατ. ευρώ για την αγορά έκτασης 100 στρεμμάτων στο Καλό Λιβάδι και την κατασκευή πεντάστερης ξενοδοχειακής μονάδας και κατοικιών.

Ο 70χρονος Κωνσταντίνος Μαλάμος, απόγονος της γνωστής οικογενείας Πεσμαζόγλου, απεβίωσε το 2014 και αν και ήθελε πολύ να αποκτήσει οικογένεια, ωστόσο ο γάμος τη δεκαετία του ’80 με την Ντέπυ Χανδρή ήταν σύντομος χωρίς την απόκτηση παιδιών.

Ο επιχειρηματίας φέρεται να άφησε στη διαθήκη του το μειοψηφικό πακέτο των μετοχών του κεντρικού ξενοδοχείου επί της οδού Πανεπιστημίου στον σύλλογο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Γιαννόπουλος επιβεβαίωσε εκείνη την εποχή τη δωρεά -μαμούθ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα