Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Απέρριψαν το αίτημα του Γιάννη Λαγού

Αύριο στις 11 το πρωί ή εισαγγελέας θα προτείνει ποινές για τους 57 καταδικασθέντες. Απορρίφθηκε το αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου από τον Γιάννη Λαγό, με την πρόεδρο να σημειώνει ότι «δεν προέκυψαν ενέργειες ή παραλείψεις του δικαστηρίου που να μπορούν να δημιουργήσουν δυσπιστία».

Αναλυτικά, η δήλωση της προέδρου:

«Κατά το άρθρο 6 παρ 1 της ΕΣΔΑ κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα να δικαστεί από ανεξάρτητο δικαστήριο. Οι εισαγγελείς κι οι δικαστές μπορούν να εξαιρεθούν μόνο αν υπάρχουν συγκεκριμένα γεγονότα που δημιουργούν δυσπιστία για την μεροληψία των μελών της σύνθεσης. Δεν προέκυψαν ενέργειες ή παραλείψεις του δικαστηρίου που να μπορούν να δημιουργήσουν δυσπιστία. Απορρίπτει την αίτηση», είπε η πρόεδρος.

Πλέον, με την παλιά του σύνθεση, το δικαστήριο θα συνεδριάσει εκ νέου αύριο, όπου αναμένεται η εισαγγελική πρόταση επί των ποινών. Συγκεκριμένα η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 11:00 το πρωί, υπό την προεδρία της Μαρίας Λεπενιώτη.

Λαγός: Υπάρχει προκατάληψη εναντίον μας

Στο μεταξύ το πρωί της Δευτέρας και συγκεκριμένα μετά την απόφαση της μη αναγνώρισης ελαφρυντικό στους 7 κατηγορουμενους πρώην βουλευτές της Χρυσή Αυγής, ο Γιάννης Λαγός ζήτησε την εξαίρεση του δικαστηριου υποστηρίζοντας ότι έχει παραβιαστεί το τεκμήριο της αθωότητάς του. «Θεωρώ ότι υπάρχει προκατάληψη απέναντί μας. Μέχρι και ο πρωθυπουργός σας έχει πιέσει για την απόφασή σας» είπε στο δικαστήριο.

Σημειώνεται πως αμέσως μετά έγινε δεκτή η αίτηση αποχής της προέδρου Μαρίας Βετούλα Σιμιτζή, η οποία δήλωσε κώλυμα γιατί είχε οριστεί ως δεύτερη επίκουρη ειδική ανακρίτρια στην κυρία ανάκριση της Χρυσής Αυγής. Κατά συνέπεια, ορίστηκε εκ νέου νέα σύνθεση που θα αποφανθεί επί του αιτήματος εξαίρεσης. Tη στιγμή ανακοίνωσης του κωλύματος, ο Γιάννης Λαγός φώναξε: «Έτσι μπράβο! Έναν έναν τους στέλνουμε στο σπίτι τους».

Εν τω μεταξύ η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος εξαίρεσης. «Δεν προβλήθηκαν πραγματικά γεγονότα, αλλά στηρίζεται σε υπόνοιες. Η αίτηση είναι αόριστη απαράδεκτη και ασκείται καταχρηστικά» είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα