Την πρωτοχρονιά τα αποκαλυπτήρια του ανανεωμένου Big Ben

από fimotro

Το Big Ben έχει καλυφθεί με σκαλωσιές τα τελευταία τρία χρόνια και επτά μήνες αλλά η εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο αποκατάστασής του ανακοίνωσε σήμερα πως την παραμονή της πρωτοχρονιάς θα χτυπήσει και πάλι 12 φορές για την αλλαγή του χρόνου.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που οι Βρετανοί αλλά και οι τουρίστες θα έχουν την ευκαιρία να δουν την ανανεωμένη όψη του εμβληματικού βρετανικού συμβόλου.

Το Big Ben, το όνομα προέρχεται από μετεξέλιξη του Big Bell (μεγάλη καμπάνα), έχει κοστίσει μέχρι σήμερα περισσότερα από 79 εκατομμύρια λίρες στους βρετανούς φορολογούμενους αλλά η ανακαίνισή του κρίθηκε αναγκαία καθώς είχε υποστεί πολύ σημαντικές δομικές φθορές τόσο ο μηχανισμός όσο και ο πύργος στον οποίο βρίσκεται. Η συγκεκριμένη διαδικασία αποκατάστασης και συντήρησης είναι η μεγαλύτερη και πιο χρονοβόρος από το 1859 όταν και χτίστηκε ο πύργος του.

Σύμφωνα με τους ειδικούς που απασχολούνται στο έργο αποκατάστασης της εικόνας του Big Ben το συγκεκριμένο έργο είναι εξαιρετικά απαιτητικό καθώς και ο μηχανισμός του ρολογιού είναι εξαιρετικά πολύπλοκος αλλά και οι διαστάσεις των εξαρτημάτων πολύ μεγάλες.

Ενδεικτικά ο δείκτης των λεπτών στο ρολόι ξεπερνά τα 4 μέτρα σε μήκος και ζυγίζει περισσότερα από 300 κιλά.

Μία από τις αλλαγές που θα έχει το διάσημο μνημείο έχει να κάνει με το χρώμα κάτω από την ένδειξη της ώρας. Οι συντηρητές ανακάλυψαν πως κάτω από το βαθύ μαύρο υπήρχε το λεγόμενο βασιλικό μπλε και αποφάσισαν σε συνεννόηση με την επιτροπή συντήρησης του ρολογιού να επαναφέρουν το χρώμα που είχε στα πρώτα 40 χρόνια της λειτουργίας του.

Ακόμη οι εργασίες πάντως δεν έχουν πλήρως περαιωθεί και έτσι μετά τον εορτασμό της πρωτοχρονιάς τα πολυάριθμα συνεργεία θα συνεχίσουν για τουλάχιστον 6 μήνες τις εργασίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα