Την Παρασκευή ξεκινά η δίκη του Νίκου Παππά

από fimotro

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας ανεμίζει την ρομφαία της κάθαρσης και ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να κινείται στην αυριανική τακτική της λάσπης στον ανεμιστήρα, δύο πρώην υπουργοί των κυβερνήσεών του βρίσκονται αντιμέτωποι με το Ειδικό Δικαστήριο. Η πρώτη αφορά τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και είναι μια δίκη σε εξέλιξη. Η δεύτερη όμως αφορά τον Νίκο Παππά και ξεκινά την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου.

Γεγονός που εγείρει ερωτήματα και ως προς τον χρόνο που έχει επιλέξει η αξιωματική αντιπολίτευση να κυλήσει τη χώρα στο βούρκο και να δημιουργήσει συνθήκες αποσταθεροποίησης σε μια απέλπιδα προσπάθεια αποδόμησης του πρωθυπουργού.

Και αυτό διότι, σύμφωνα και με τα περί συμπτώσεων και ενδείξεων που επικαλέστηκε στο Star ο Αλέξης Τσίπρας, όταν έσκασε η… βόμβα των καταγγελιών Καλογρίτσα (μαζί με την υπόθεση Μιωνή και τις δικές του καταγγελίες περί εκβιασμών) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το 2020 είχε συγκαλέσει μια Κοινοβουλευτική Ομάδα, καλώντας τα μέλη της και τα στελέχη του κόμματος να βγούν στους δρόμους και να αντισταθούν. Η δέ στήριξή του στο πρόσωπο του στενού του συνεργάτη Νίκου Παππά είχε τονιστεί εκείνη την ημέρα με έμφαση.

Η δεύτερη σύμπτωση ήρθε μέσα στη δίνη της πανδημίας. Ο Αλέξης Τσίπρας είχε απαιτήσει από την Κυβέρνηση να διακόψει τις εργασίες της Βουλής. Να σταματήσει κάθε νομοθετική και άλλη πράξη προκειμένου από την πλευρά του να βάλει πλάτη στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημικής κρίσης. Είχε ζητήσει και τότε μια άτυπη συγκυβέρνηση κυρίως όμως το θέμα ήταν οι εργασίες της Βουλής. Και αυτό διότι αν συναινούσε η κυβέρνηση τότε η υπόθεση θα είχε οδηγηθεί σε παραγραφή αφού δεν θα είχε συσταθεί εντός των προβλεπόμενων χρονικών ορίων η εξεταστική επιτροπή που διερεύνησε την υπόθεση.

Η δίκη Παππά

Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου αρχίζει η δίκη του Νίκου Παππά αλλά και του αποκαλούμενου «κόκκινου εργολάβου» Χρήστου Καλογρίτσα ο οποίος είναι και αυτός που αποκάλυψε το παιχνίδι που είχε στηθεί το 2016 στο πλαίσιο του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ενός διαγωνισμού ο οποίος κρίθηκε στην πορεία αντισυνταγματικός, ανέδειξε όμως την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να ποδηγετήσει τους «αρμούς της εξουσίας» ώστε να δημιουργήσει και το αποκαλούμενο ΣΥΡΙΖΑ channel

Τα όσα έχει καταθέσει ο Χρήστος Καλογρίτσας για την υπόθεση αυτή έχουν προκαλέσει αίσθηση αφού ουσιαστικά έχει καταγράψει μαι διαδικασία που οδηγούσε στην προσπάθεια να δοθεί μια από τις 4 άδειες που προέβλεπε ο τότε διαγωνισμός στον ίδιο. Έχει καταγγείλει ανοιχτά τον Νίκο Παππά ως τον ενορχηστρωτή αυτής της προσπάθειας και έχει δηλώσει μάλιστα πως γνώριζε ότι θα παραπεμφθεί και ο ίδιος εν τούτοις προχώρησε στις αποκαλύψεις.

Και μπορεί η δίωξη κατά του Νίκου Παππά να είναι σε μορφή πλημμελήματος εν τούτοις αφορά παράβαση καθήκοντος κατά την τέλεση των υπουργικών του καθηκόντων. Ως εκ τούτου όσο και να προσπαθούν ο ΄ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας να υποβαθμίσουν την δίκη που ξεκινάει την Παρασκευή δεν παύει να αποτελεί ένα στίγμα για έναν πολιτικό.

Πολύ δέ περισσότερο όταν παραπομπή έγινε με αμετάκλητο βούλευμα για τους χειρισμούς του στην υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών. Μάλιστα παραπέμπεται «ως υπαίτιος του ότι με περισσότερες από μία πράξεις, που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, ενώ ήταν υπάλληλος κατά την έννοια των άρθρων 13 στοιχείο α΄ Ποινικού Κώδικα και 2 παράγραφος 3 του νόμου 3126/2003 περί ποινικής ευθύνης των υπουργών, με πρόθεση παρέβη τα καθήκοντα της υπηρεσίας του με σκοπό να προσπορίσει στον εαυτό του και σε άλλους παράνομο όφελος, βλάπτοντας τρίτους».

Από την πλευρά του ο Χρήστος Καλογρίτσας «παραπέμπεται ως υπαίτιος του ότι με περισσότερες από μία πράξεις, που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, προσέφερε με πρόθεση συνδρομή στον Νικόλαο Παππά κατά τη διάρκεια της τέλεσης και στην εκτέλεση της αξιόποινης πράξης της παράβασης καθήκοντος κατ᾿ εξακολούθηση».

Οι αποκαλύψεις Καλογρίτσα

Μεταξύ άλλων ο Χρήστος Καλογρίτσας έχει καταγγείλει ότι πίσω από την συμμετοχή του στον διαγωνισμό βρισκόταν ο Νίκος Παππάς και η επιχείρηση σύσταση ενός ΣΥΡΙΖΑ channel το οποίο θα προωθούσε τις θέσεις της τότε κυβέρνησης και θα βρισκόταν υπό πλήρη έλεγχο από το τότε συγκυβερνών κόμμα (το άλλο ήταν οι ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου)

Έχει επίσης υποστηρίξει ότι έλαβε τα χρήματα που απαιτούνταν για την εγγυητική επιστολή συμμετοχής από την εταιρεία CCC μέσω εικονικής ΄συμβασης με παρότρυνση και καθοδήγηση από τον Νίκο Παππά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα