Την παραδοσιακή φορεσία της Μάνης φόρεσε η Αγγελοπούλου

από fimotro

Ένα παραδοσιακό μανιάτικο γιλέκο και ζώνη, από το Εθνογραφικό και Λαογραφικό Μουσείο Χρισσού, του Ηλία Δαραδήμου, επέλεξε η Γιάννα Αγγελοπούλου, για τη συμμετοχή της στις επετειακές εκδηλώσεις της 17ης Μαρτίου 1821, στην Αρεόπολη Μάνης, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Συνδυάζοντας παραδοσιακά κομμάτια με σύγχρονα ρούχα, η κυρία Αγγελοπούλου δεν ήθελε απλώς να τιμήσει την περιοχή. Ηθελε να στείλει και το μήνυμα ότι ο λαϊκός πολιτισμός μας παραμένει επίκαιρος, ως στοιχείο της ταυτότητάς μας, και ότι αξίζει να τιμηθεί και να προβληθεί στο πλαίσιο του επετειακού έτους.

Επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και της Γιάννας Αγγελοπούλου στη Μάνη
Γι’ αυτόν τον λόγο αποφάσισε, σε διάφορες επετειακές εκδηλώσεις, να αναμειγνύει σύγχρονα ρούχα με κομμάτια από παραδοσιακές φορεσιές, είτε από την προσωπική της συλλογή είτε από τα δώρα που έλαβε από τεχνίτες, συλλόγους και μουσεία στη διάρκεια της περυσινής περιοδείας της στην Ελλάδα.

23931133
23931134
23931955
23931958

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα