Την κασέτα με τις χρηματοδοτήσεις των ΜΜΕ έβαλε πάλι ο Τσίπρας

από fimotro

Γρήγορα ξέχασε τα αίσχη με τα ΜΜΕ επί της δικής του πρωθυπουργίας

«Το δίλημμα των εκλογών είναι απλό και ξεκάθαρο: Πολιτική Αλλαγή και ο εφιάλτης τέλος, ή εφιάλτης δίχως τέλος». Φαίνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης μέσα στην παραζάλη της φθοράς του και το χάσμα ανάμεσα στην προπαγάνδα και την πραγματικότητα, που συνεχώς διευρύνεται και απειλεί να τον καταπιεί, αποφάσισε να πιαστεί από τα μαλλιά του», δήλωσε σχετικά με την επικείμενη πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο ίδιος κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, τονίζοντας ότι είναι καλοδεχούμενες οι πρόωρες εκλογές, καθώς ο κ. Μητσοτάκης «δεν αντέχει άλλο το βάρος από τις συσσωρευμένες αποτυχίες του» και τα «συσσωρευμένα μικρά και μεγάλα σκάνδαλα», υπογράμμισε ότι είναι «ούτε αυτή του την επιλογή δεν είναι εις θέση να υπερασπιστεί με αξιοπρέπεια και αποφασιστικότητα»

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στον πρωθυπουργό δήλωσε ότι αποδίδει προκαταβολικά την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, που ο ίδιος προετοιμάζει, στο αντιπολιτευτικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ. «Κρύβεται, με δυο λόγια, πίσω από την αντιπολίτευση για να δικαιολογήσει την κυβίστησή του» σημείωσε ο ίδιος.

Στη συνέχεια στο στόχαστρο της κριτικής του Αλέξη Τσίπρα προς την κυβέρνηση βρέθηκαν τα λάθη και οι πολιτικές επιλογές της στην αντιμετώπιση της πανδημίας, η ΙΧ εξωτερική πολιτική του Κ. Μητσοτάκη, η υπονόμευση της δημοκρατίας, η αστυνομική καταστολή, η απόπειρα εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης, και «η κατάληψη του κράτους και του ταμείου από γαλάζιες στρατιές».

Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο με αυτά που υποστήριζε παλαιότερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στην επιλεκτική χρηματοδότηση ΜΜΕ με μόνο κριτήριο τη στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση καθώς και στην κατρακύλα της χώρας στα θέματα ελευθερίας του Τύπου, ξεχνώντας τι είχε συμβεί επί πρωθυπουργίας του.

«Είπα στην αρχή και το επαναλαμβάνω ότι αν για τον κ. Μητσοτάκη οι εκλογές είναι απόπειρα δραπέτευσης, για το λαό μας είναι ευκαιρία απαλλαγής από το καθεστώς που υπονομεύει τη δημοκρατία, διαβρώνει την οικονομία, οδηγεί τη χώρα σε τραγωδίες. Το δίλημμα των εκλογών που έχουμε μπροστά μας είναι απλό και ξεκάθαρο: Πολιτική Αλλαγή και ο εφιάλτης τέλος, ή εφιάλτης δίχως τέλος», δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας.

Καταλήγοντας, ο Αλ. Τσίπρας κάλεσε τον Κ. Μητσοτάκη να πάψει να παίζει «κρυφτό» αναφορικά με την προκήρυξη πρόωρων εκλογών και:

  • Να ανακοινώσει από τώρα την ημερομηνία των εκλογών, το Σεπτέμβρη.
  • Να ορίσει από τώρα τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών, όπως το Σύνταγμα ορίζει.
  • Να θέσει σε διαρκή συνεδρίαση το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, ώστε όλες οι πολιτικές δυνάμεις να έχουν πλήρη και διαρκή ενημέρωση για τις εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα καθ’  όλη τη προεκλογική περίοδο.
  • Να συσταθεί άμεσα η αρμόδια διακομματική επιτροπή και να επιβάλει δημοκρατικούς κανόνες ισότιμης προβολής των κομμάτων στα Μέσα Ενημέρωσης, στη πορεία προς τις εκλογές.

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τα κυβερνητικά στελέχη να αφήσουν τα «αστεία περί παρατεταμένης αστάθειας που προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο επειδή υπάρχει» καθώς «αυτοί από μόνοι τους τη δημιουργούν την αστάθεια» με τις διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. «Αυτές οι διαρροές και αυτές οι δηλώσεις είναι που έχουν οδηγήσει τα υπουργεία σε παράλυση». σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Η απαλλαγή από το καθεστώς Μητσοτάκη και η πολιτική αλλαγή είναι ανάγκη ζωής για την κοινωνική πλειοψηφία και τη χώρα» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας υπογραμμίζοντας ότι ο μόνος τρόπος για αυτά είναι «η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στις εκλογές με απλή αναλογική».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα