Την ίδια ημέρα οι εμβολιασμοί στην Ευρώπη

από fimotro

Την είδηση αποκάλυψε η πρόεδρος της Κομισιόν

Οι 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα μπορούν «να ξεκινήσουν την ίδια ημέρα» τις εκστρατείες εμβολιασμού κατά της Covid-19, από την στιγμή που θα δοθεί το πράσινο φως της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής για το εμβόλιο που έχει αναπτυχθεί από τις Pfizer-BioNTech, ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

“Ολες οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα ξεκινήσουν τους εμβολιασμούς την ίδια ημέρα“, δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Εν τέλει, εντός μίας εβδομάδας, το πρώτο εμβόλιο θα έχει εγκριθεί, κατά συνέπεια, οι εμβολιασμοί θα μπορέσουν να ξεκινήσουν αμέσως…είναι μία τεράστια επιχείρηση», συμπλήρωσε η πρόεδρος της Κομισιόν ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Ας ξεκινήσουμε λοιπόν όσο το δυνατόν ταχύτερα αυτήν την εκστρατεία εμβολιασμού όλοι μαζί οι είκοσι επτά, με έναρξη την ίδια ημέρα», πρόσθεσε.

«Είναι πιθανόν οι πρώτοι Ευρωπαίοι να εμβολιασθούν πριν από το τέλος του 2020», έγραψε στο Twitter η πρόεδρος της Κομισιόν, μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων να συνεδριάσει στις 21 Δεκεμβρίου για την έγκριση του εμβολίου, μία εβδομάδα πριν από την προγραμματισμένη συνεδρίαση για τις 29 του μήνα.

Έξι εμβόλια στο χαρτοφυλάκιο της ΕΕ

Στο μεταξύ, η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Στέλλα Κυριακίδου δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ 100,3 ότι στις 21 Δεκεμβρίου θα συνεδριάσει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φάρμακων και αν υπάρξει θετική απόφαση θα είναι θέμα τριών η τεσσάρων ήμερων για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να γίνει η διανομή του εμβολίου στα 27 κράτη- μέλη.

Τόνισε ότι στόχος είναι η διανομή σε όλες τις χώρες να γίνει ταυτόχρονα και αμέσως.

Εξήγησε, επίσης, ότι δεν θα είναι μεγάλες οι ποσότητες που θα δοθούν στις ευρωπαϊκές χώρες το πρώτο διάστημα, δηλαδή τέλη Δεκεμβρίου αλλά και τον Ιανουάριο, καθώς η έγκριση αν δοθεί θα άφορα μόνο το εμβόλιο των Pfizer/Moderna. Είπε, ωστόσο, ότι η ΕΕ έχει 6 εμβόλια στο χαρτοφυλάκιο της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα