Την επισκευή του Μουσικού Σχολείου Δράμας ανακοίνωσε ο Κ. Καραμανλής

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Την επισκευή του Μουσικού Σχολείου Δράμας από την Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υποδομών & Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Ο υπουργός, επισκέφθηκε σήμερα τη βορειοελλαδίτικη πόλη όπου παραβρέθηκε στην τελετή παράδοσης του Καταστήματος Κράτησης Δράμας, ενώ στη συνέχεια μετέβη στο Μουσικό Σχολείο, όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα και διαπίστωσε ιδίοις όμμασι την κατάσταση του κτιρίου.

Το Μουσικό σχολείο Δράμας λειτουργεί από τη σχολική χρονιά 1999- 2000 και είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας, με 394 μαθητές εφέτος και 100 εκπαιδευτικούς. Το κτίριο οικοδομήθηκε την περίοδο 1997- 1999 και πλέον υπάρχει έντονο πρόβλημα υγρασίας στις οροφές, τους τοίχους, το υπόγειο, τη βιβλιοθήκη.

Το έργο επισκευής, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, θα αφορά στην εφαρμογή των πλέον σύγχρονων μεθόδων στεγάνωσης, καθώς και στην ανακαίνιση του κτιρίου με χρωματισμό τοίχων και οροφών και την ανακατασκευή του περιβάλλοντα χώρου, με καινούριες απορροές και δίκτυο ομβρίων υδάτων. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 300.000 ευρώ και το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την ολοκλήρωση των εργασιών σε ένα έτος.

«Ως υπουργείο Υποδομών, θα θέλαμε να εγκαινιάζουμε σχολεία και όχι φυλακές. Ωστόσο τα Καταστήματα Κράτησης είναι δυστυχώς αναγκαία και ελπίζουμε να είναι χώροι σωφρονισμού και δεύτερης ευκαιρίας για τους ανθρώπους, που πήραν λάθος δρόμο. Με σύγχρονες εγκαταστάσεις και με βιβλιοθήκη και εκκλησία» τόνισε ο κ. Καραμανλής και προσέθεσε: «Και είναι χαρά μου που μπορώ σήμερα να δώσω λύση στο κτιριακό πρόβλημα του Μουσικού Σχολείου Δράμας, ώστε σε ένα χρόνο από σήμερα τα παιδιά να μπορούν να κάνουν μάθημα σε αίθουσες χωρίς υγρασία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα