Τιμή στόχος τα 2 ευρώ για την Πειραιώς από την JP Morgan

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Στη βουτιά της μετοχής της Πειραιώς κατά 31% και στα σενάρια που αφορούν τα CoCos καταπιάνεται η JP Morgan σε ανάλυσή της.

Επισημαίνει ότι η τράπεζα έχει τη δυνατότητα να εξοφλήσει το κουπόνι των 165 εκατ. ευρώ ωστόσο για να γίνει αυτό απαιτείται η έγκριση του SSM με την εποπτική αρχή να στέκεται αρνητικά στις αντίστοιχες πληρωμές από τράπεζες. Αν το κουπόνι δεν πληρωθεί τότε θα υπάρξει μετατροπή σε μετοχές και το ΤΧΣ θα βρεθεί με 61% του μετοχικού κεφαλαίου.

Όπως επισημαίνει ο οίκος παρά τις βραχυπρόθεσμες αναταράξεις μακροπρόθεσμα η τράπεζα μπορεί να επωφεληθεί καθώς μια αύξηση κεφαλαίου που αναμένεται να ακολουθήσει θα δώσει όπλα για ταχεία μείωση των NPEs. Παράλληλα, θα απαλλάξει την τράπεζα από τις μελλοντικές πληρωμές κουπονιών για τα CoCos.

Αυτός είναι και ο λόγος που η JP Morgan δίνει τιμή στόχο για τη μετοχή τα 2 ευρώ έναντι μόλις 0,66 ευρώ τρέχουσας τιμής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα