Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό από την ιστορική εφημερίδα του Λονδίνου

«Από σωτήρας, έγινε ο διάβολος μεταμορφωμένος», γράφει για τον Αλέξη Τσίπρα σε άρθρο της η δημοσιογράφος Ανθή Καρασάββα. «Οι Έλληνες πίστευαν ότι θα υψώσει ανάστημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο ευημερίας», περιγράφει στους Times του Λονδίνου.

«Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Έλληνας ηγέτης, ο οποίος θα γίνει 45 ετών αυτό το μήνα θα αποχωρήσει από τη θέση του στις 7 Ιουλίου, στις έκτες γενικές εκλογές από τότε που η οικονομία κατέρρευσε το 2009». «Ο Α. Τσίπρας είναι ένας διχαστικός και έξυπνος εικονοστάτης που υπερηφανεύεται για να κάνει τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο», αναφέρει ο άρθρο για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όταν ανέλαβε καθήκοντα το 2015, ανέβηκε στην παγκόσμια σκηνή ως ισχυρό πολιτικό πυροβόλο όπλο που καθιέρωσε την πιο ριζοσπαστική αριστερή κυβέρνηση για να διοικήσει μια ευρωπαϊκή δημοκρατία», τονίζουν οι Times.

«Τα κατασταλτικά μέτρα που διέταξε η ΕΕ σε αντάλλαγμα για τη διάσωση της Ελλάδας έσπρωξαν τη χώρα σε μια από τις βαθύτερες καταπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής ιστορίας».

«Τελικά, ο κ. Τσίπρας κέρδισε τη μάχη του με τις Βρυξέλλες και εξασφάλισε επίσης μια σειρά από επιτεύγματα που έπρεπε να σε πέρας έτσι ώστε να εξασφαλίσει και την μακροχρόνια εκλογική επιτυχία του κόμματός του», συμπεραίνει.

Οι Times περιγράφουν το «τώρα»: «Ο πρώτος άθεος πρωθυπουργός της Ελλάδας κάνει πρόωρες εκλογές, καθώς υπέστη μία ήττα πολύ βαριά στις ευρωπαϊκές εκλογές. Ορισμένες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η ΣΥΡΙΖΑ είναι πίσω από τη Νέα Δημοκρατία έως και 10 μονάδες».

Για το δημοψήφισμα

«Ο κ. Τσίπρας αψήφησε το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος του 2015, στο οποίο το 61% των ψηφοφόρων επέλεξε να απορρίψει τα μέτρα λιτότητας που διέταξαν οι Βρυξέλλες και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και επέλεξε να χρησιμοποιήσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για να κερδίσει τις εκλογές που έρχονταν. Μέρος των πραγμάτων που αψήφησε ο Αλέξης Τσίπρας, ήταν και η απομάκρυνση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη».

Για την έξοδο από τα μνημόνια

«Τον Αύγουστο, η Ελλάδα έφτασε τελικά στο τέλος του προγράμματος διάσωσης ύψους 86 δισ. ευρώ, αφήνοντας πίσω της ένα εξαντλητικό σχέδιο λιτότητας. Τώρα, ένα χρόνο αργότερα, η ελληνική οικονομία ανακάμπτει, έχοντας συρρικνωθεί κατά 28 τοις εκατό μεταξύ 2008 και 2016, τώρα αυξάνεται και πάλι σε περίπου 2 τοις εκατό. Η ανεργία, η οποία έπληξε επίσης το 28% πλέον έχει μειωθεί δραματικά και βρίσκεται περίπου στο 18%».

«Η ανάκαμψη αυτή κερδίσει επαίνους από τις Βρυξέλλες και την Ουάσινγκτον, ωστόσο οι Έλληνες είναι θυμωμένοι με τον κ. Τσίπρα και σε συνδυασμό με τη Συμφωνία των Πρεσπών φαίνεται πως επιλέγουν να του γυρίζουν την πλάτη».

«Οι ημέρες του Αλέξη Τσίπρα φαίνεται να είναι μετρημένες, καθώς οι Έλληνες πολίτες φαίνεται πως επιλέγουν ένα κεντρώο κεφάλαιο για η χώρα αντί για το λαϊκιστικό του κ. Τσίπρα», καταλήγει το άρθρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα