Τηλεφωνική επικοινωνία του Ν. Δένδια με την επικεφαλής της Unesco

από fimotro

Στο επίκεντρο της συζήτησης η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Οδησσού

Τηλεφωνική συνομιλία με τη γενική διευθύντρια της Unesco, Audrey Azoulay, η οποία βρέθηκε σήμερα στην Ουκρανία, είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Συζητήσαμε για τρόπους περαιτέρω συνεργασίας για την προστασία και την ανάδειξη της ιστορίας και της κληρονομιάς της Οδησσού, σε συνέχεια της εγγραφής στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς», σημειώνει ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Η Οδησσός έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα, δεδομένου ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της χώρας μας και με την ελληνική ομογένεια της Ουκρανίας», υπογραμμίζει ο Έλληνας ΥΠΕΞ, ο οποίος θα βρίσκεται αύριο στις Βρυξέλλες για να πάρει μέρος στη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

«Η Ελλάδα κάνει κάθε προσπάθεια ώστε να προστατεύσει την ίδια την Οδησσό αλλά και τα στοιχεία της ελληνικής πολιτιστικής παρουσίας από τις συνέπειες του πολέμου», είχε δηλώσει ο Νίκος Δένδιας κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Οδησσό το περασμένο καλοκαίρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα