Τηλεδιάσκεψη της προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» με τον πρέσβη της Κορέας

από fimotro

Η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη στο πλαίσιο των επαφών της Επιτροπής με εκπροσώπους ξένων χωρών πραγματοποίησε, χθες (4/11), τηλεδιάσκεψη με τον πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας Soosuk Lim.

Η κ. Αγγελοπούλου παρουσίασε στον πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας το πλαίσιο λειτουργίας της Επιτροπής και τον ενημέρωσε συνοπτικά για τις επετειακές δράσεις που προετοιμάζονται για τα 200 χρόνια μετά την Επανάσταση. Από τη μεριά του, ο πρέσβης Soosuk Lim συνεχάρη την Επιτροπή για το μέχρι τώρα έργο της. Αναφέρθηκε στις σχέσεις των δύο χωρών και, ειδικότερα, στο πρόγραμμα της Πρεσβείας για τα 60 χρόνια διπλωματικών σχέσεων με την Ελλάδα, που συμπληρώνονται το 2021, αλλά και στη συμμετοχή Ελλήνων στον Πόλεμο της Κορέας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Lim, επικαλούμενος την εμπειρία του ως μέλους της οργανωτικής επιτροπής του εορτασμού των 70 χρόνων απελευθέρωσης της Κορέας από την Ιαπωνία το 2015, παρουσίασε ιδέες που θα μπορούσε να συμπεριλάβει η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» στον δικό της σχεδιασμό.

Η πρόεδρος και ο πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας συμφώνησαν να παραμείνουν σε επικοινωνία, ώστε να συμπεριληφθούν οι δράσεις που σχεδιάζει η Πρεσβεία για τον εορτασμό των 60 χρόνων διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Κορέας στο εθνικό Ημερολόγιο της Επιτροπής.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, η πρόεδρος της Επιτροπής είχε τηλεδιάσκεψη με την πρέσβειρα της Κίνας, Τσανγκ Τσιγιουέ, με την οποία συζήτησαν για το έργο της Επιτροπής και τις προτάσεις για επετειακές δράσεις που έχουν κατατεθεί από την Κίνα. Συμφώνησαν, επίσης, να συμπεριληφθούν στο ημερολόγιο της Επιτροπής δράσεις του «Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού 2021 Ελλάδας – Κίνας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα