Τη Wolt εξαγοράζει η DoorDash με €7 δισ.

από fimotro

Την εξαγορά της Wolt Enterprises με έδρα την Φινλανδία ανακοίνωσε η DoorDash, σε ένα deal συνολικής αξίας 7 δισ. ευρώ, καθώς η μεγαλύτερη εταιρεία διανομής τροφίμων επεκτείνεται στην Ευρώπη.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η συμφωνία θα είναι μία από τις μεγαλύτερες μέχρι τώρα στον χώρο, μετά την εξαγορά της αμερικανικής ανταγωνιστικής Grubhuv από την Just Eat Takeaway.com έναντι 7,3 δισ. δολαρίων και την εξαγορά της Postmates από την Uber έναντι $2,65 δισ. πέρυσι.

Η Wolt, μετά την πρώτη της παράδοση στο Ελσίνκι της Φινλανδίας το 2015, επεκτάθηκε στην Ευρώπη – και στη χώρα μας – καθώς και στην Ασία. Η εταιρεία είχε πάνω από 2,5 εκατ. ενεργούς χρήστες μηνιαίως στις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ η DoorDash ολοκλήρωσε το τρίτο τρίμηνο με πάνω από 9 εκατ. μέλη να χρησιμοποιούν τη συνδρομητική της υπηρεσία.

«Η ένωση των δυνάμεων με τη Wolt θα μας επιτρέψει να επιταχύνουμε τη διεθνή ανάπτυξή μας, ενώ παράλληλα θα εστιάσουμε στις ΗΠΑ», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της DoorDash, Tony Xu.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα