Στη Βουλή κατεπείγον νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Νομοσχέδιο «σκούπα» του υπουργείου Υγείας με όλες τις κατεπείγουσες ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνεχιζόμενες συνέπειες της πανδημίας, την ανάπτυξη και την κοινωνική προστασία, κατατέθηκε μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στη Βουλή.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει επίσης ρυθμίσεις για την επαναλειτουργία των δικαστηρίων, όπως είχε ήδη προαναγγείλει ο υπουργός Δικαιοσύνης, τηρώντας στάση αναμονής για τις αποφάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται όλες οι ρυθμίσεις για τη διάθεση self test κορoνοϊου από τα φαρμακεία στους πολίτες, με μέγιστο αριθμό τα δύο ανά εβδομάδα, όπως έχει ήδη εξαγγείλει η κυβέρνηση.

Παράλληλα, περιλαμβάνονται ρυθμίσεις των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης για την παράταση ισχύος έκτακτων μέτρων στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων.

Το σχέδιο νόμου κατατέθηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και η συζήτησή του ξεκινά άμεσα στις Επιτροπές Κοινωνικών και Οικονομικών Υποθέσεων στις 4 το μεσημέρι της Τρίτης, με στόχο να εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια την Τετάρτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα