Τι θα πληρώνουμε για εισιτήρια σε ΜΜΜ, καφέ, σινεμά

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Μειώνονται από 1η Ιούνη οι τιμές σε εισιτήρια Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, καφέ και σινεμά, ενώ ανάλογα αναμένεται να μειωθούν και οι τιμές σε αναψυκτικά, τσάι, σοκολάτα και άλλα. Με την ανακοίνωση της κυβέρνησης για μείωση του ΦΠΑ, από την 1η Ιουνίου έως τις 31 Οκτωβρίου, από το 24% στο 13%, είναι προφανές ότι και οι τιμές στα παραπάνω προϊόντα θα πέσουν. Για καφές θα πληρώνουμε λιγότερο κατά τουλάχιστον 9% σε σχέση με σήμερα, το ίδιο αναμένεται και για τα αναψυκτικά. Πιο φτηνά κατά 9% θα είναι από την 1η Ιουνίου και τα ακτοπλοϊκά εισητήρια, ενώ αναπροσαρμογές τιμών έχουν περιθώριο να κάνουν και οι αεροπορικές εταιρείες.

Σε ό,τι αφορά τα εισιτήρια στις συγκοινωνίες το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα εισηγηθεί να πέσουν στο 1,20 ευρώ.

Οι νέοι χαμηλότεροι συντελεστές ΦΠΑ (13% αντί για 24%) αφορούν έναν μακρύ κατάλογο προϊόντων και υπηρεσιών που αφορά σε:

1. Σερβιριζόμενο καφέ

2. Αναψυκτικά

3. Πορτοκαλάδες και γκαζόζες

4. Ροφήματα σοκαλάτας, τσάγια και χαμομήλια

5. Εισιτήρια αστικών γραμμών (μετρό, λεωφορεία κλπ)

6. Εισιτήρια υπεραστικών γραμμών

7. Αεροπορικά εισιτήρια

8. Ακτοπλοϊκά εισιτήρια

9. Εισιτήρια στα σινεμά (σ.σ όπου τα 7 ευρώ μπορούν να γίνουν 6,5 και τα 6,5 έξι ευρώ)

10. Πακέτα All Incusive στα ξενοδοχεία (σ.σ εδώ είναι λίγο πιο σύνθετη η κατάσταση καθώς σήμερα τα πακέτα all inclusive φορολογούνται με συντελεστή 13% για το 80% της αξίας και με συντελεστή 24% για το 20% της αξίας. Αυτή η αναλογία θα αλλάξει σε 90-10 και αυτό δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μικρές μειώσεις τιμών της τάξεως του 1-2%.

Με την κατάθεση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης στη Βουλή, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να αλλάξουν τιμοκαταλόγους και ταμειακές μηχανές ενώ οι νέοι συντελεστές είναι προγραμματισμένο να ισχύσουν από την 1η Ιουνίου μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα