Τι θα κρίνει τις αποφάσεις για τον εμβολιασμό παιδιών άνω των 12 ετών

από fimotro

Απρόσμενα γρήγορα οι μελέτες άναψαν το πράσινο φως για εμβολιασμούς παιδιών ηλικίας άνω των 12 ετών, σημείωσε η Μαρία Θεοδωρίδου, θυμίζοντας ότι ΗΠΑ και Καναδάς ήδη εμβολιάζουν αυτές τις ηλικίες.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού σημείωσε ότι η αποτελεσματικότητα σε αυτές τις ηλικίες είναι σχεδόν 100%. Ωστόσο επισήμανε ότι ο περιορισμένος αριθμός παιδιών που μετείχαν δεν μπορεί να εντοπίσει σπάνιες περιπτώσεις.

Η έγκριση του ΕΜΑ για τα εμβόλια mRNA σηματοδοτεί τη δυνατότητα κάθε χώρας της ΕΕ να διαμορφώσει μια στρατηγική εμβολιασμού. Η Εθνική Επιτροπή, τόνισε εξετάζει πολλούς παράγοντες: τη νόσο (ευτυχώς έχει ήπια πορεία στα παιδιά), η συμμετοχή των παιδιών στη διασπορά, τα πλεονεκτήματα από τον εμβολιασμό σε σχέση με την εκπαίδευση, την ασφάλεια του εμβολίου και την αποδοχή του από τους γονείς, που θα κληθούν να συναινέσουν.

Όπως είπε θα μελετηθούν όλες οι παράμετροι για διατυπωθεί η εκτίμηση για το θέμα. Σε κάθε περίπτωση δεν θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα