Τι θα γίνει τελικά με το δώρο Χριστουγέννων

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Μεγάλη είναι η ανησυχία των εργαζομένων όσον αφορά το δώρο Χριστουγέννων, με το οικονομικό επιτελείο να επεξεργάζεται δύο σενάρια για την καταβολή του.

Το πρώτο σενάριο περιλαμβάνει τη χορήγηση του δώρου με βάση τον ονομαστικό μισθό, δηλαδή εργαζόμενος σε αναστολή με μισθό 750 ευρώ θα λάβει δώρο 780 ευρώ.

Το δεύτερο σενάριο προβλέπει ότι το δώρο για τις ημέρες αναστολής θα δοθεί με βάση τα 534 ευρώ, εκτός Νοεμβρίου, που θα υπολογιστεί με βάση τα 800 ευρώ.

Για παράδειγμα εργαζόμενος με 750 ευρώ μισθό, ο οποίος ήταν σε αναστολή τον Μάιο και τον Νοέμβριο, θα λάβει δώρο 770,69 ευρώ. Εργαζόμενος με 1.000 ευρώ μισθό, που ήταν σε αναστολή Μάιο και Νοέμβριο, θα λάβει δώρο 970,26 ευρώ.

Ως προς τον τρόπο καταβολής, ο εργοδότης θα πρέπει μέχρι 31 Δεκεμβρίου να πληρώσει στους εργαζομένους ολόκληρο το ποσό και μετά το κράτος θα καλύψει τις ημέρες της αναστολής των εργαζομένων.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η Χριστίνα Μαννέ, φοροτεχνικός, σημείωσε ότι ακόμη δεν υπάρχουν επίσημες αποφάσεις αλλά μόνο ανακοινώσεις.

«Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε γρήγορα επίσημες αποφάσεις και έχουμε μόνο ανακοινώσεις».

Η κ. Μαννέ επισήμανε ότι είναι σημαντικό να υπάρχουν γρήγορα αποφάσεις προκειμένου να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν σωστά και ταχέως άνθρωποι οι οποίοι το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Στις ανακοινώσεις του χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε ότι θα ενισχυθούν οι πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες, όπως οι μακροχρόνια άνεργοι, ενώ οι συνταξιούχοι μάλλον δε θα ενταχθούν σε αυτήν την στήριξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα