Τι θα γίνει τελικά με λιανεμπόριο-κομμωτήρια

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Έξοδο σε ανοιχτούς χώρους, αλλαγή στην ώρα απαγόρευσης και περισσότερα τεστ

Αύριο θα υπάρξουν εισηγήσεις από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων για το τι θα ισχύσει από εδώ και στο εξής σε ότι έχει να κάνει με τους περιορισμούς αλλά όλα δείχνουν ότι πηγαίνουμε σε μέτρα που θα ευνοήσει την έξοδο των ανθρώπων από τα σπίτια και τους κλειστούς χώρους αλλά και το λελογισμένο άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων.

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων αναμένεται να εισηγηθεί την Παρασκευή στην κυβέρνηση απαγόρευση έως τις 9 το βράδυ τα Σαββατοκύριακα όπως τις καθημερινές (από 7 το βράδυ τα Σαββατοκύριακα έως σήμερα).

Η επιτροπή θα εισηγηθεί να ανοίξουν και οι αρχαιολογικοί χώροι, ενώ θα συζητηθεί το SMS με αριθμό 6 να περιλαμβάνει και μετακίνηση με αυτοκίνητο χωρίς περιορισμό πεζή ή ποδήλατο, και να ανοίξουν κομμωτήρια/κέντρα αισθητικής στις 22 Μαρτίου με ραντεβού, καθώς διαπιστώθηκε ότι η δραστηριότητα συνεχίζεται παράνομα κατ’ οίκον, επιβαρύνοντας την κατάσταση. Παράλληλα, αυξάνονται τα τεστ σε περιοχές μεγάλης διασποράς

Όσο αφορά το λιανεμπόριο θα συζητηθεί την άλλη εβδομάδα για το πότε και πώς θα ανοίξει, και πάντοτε ανάλογα με την πορεία των κρουσμάτων.

Το ΕΣΥ βρίσκεται σε πρωτοφανή κρίση και οι κρίσιμοι δείκτες, όπως είναι οι διασωληνωμένοι, θα αυξηθούν περαιτέρω σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών της Επιτροπής. Αξίζει να σημειωθεί ότι το “σκληρό” lockdown στην Αττική, με κλειστά σχολεία και λιανεμπόριο εφαρμόζεται περισσότερο από ένα μήνα, από τις 11 Φεβρουαρίου. Τότε τα κρούσματα πανελλαδικά ανέρχονταν σε 1496 και οι διασωληνωμένοι σε 284.

Ο αριθμός των διασωληνωμένων διπλασιάστηκε σε ένα μήναΑνέβηκε χθες στους 630 σε σχέση με 313 ένα μήνα πριν, στις 17/2. Είναι ευνόητο ότι η άνοδος των αριθμών είναι ταχύτατη, όχι όμως και η αποκλιμάκωση που ακολουθεί μια ιδιαίτερα αργή πορεία ειδικά στα νοσοκομεία.

Η χώρα το έχει βιώσει ήδη μια φορά, μετά το Νοέμβριο και το “πικ” του δεύτερου κύματος όταν χρειάστηκαν δύο μήνες για να “συμπιεστεί” ο αριθμός των διασωληνωμένων που έπεσε κάτω των 300, δεν έφτασε όμως ποτέ σε έναν πολύ χαμηλό αριθμό.

Υπενθυμίζεται ότι το Νοέμβριο από τη στιγμή που επιβλήθηκε το δεύτερο πανελλαδικό lockdown, στις 7/11, το κύμα κορυφώθηκε σε περίπου δύο εβδομάδες, ακολούθησε πτώση και στα μέσα Δεκεμβρίου δόθηκε το πράσινο φως για

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα