Τι θα ανακοινωθεί για τους εμβολιασμένους

από fimotro

Αύριο Τετάρτη οι ανακοινώσεις για την άρση των περιορισμών

Πολλές αναφορές έχουν γίνει για μία κάποια… επιστροφή στην κανονικότητα, μα αυτή τη φορά βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ. Κι αυτό γιατί βρισκόμαστε εν αναμονή ανακοινώσεων, όπως προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας.

Την Τετάρτη αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις και στο τέλος της εβδομάδας φαίνεται πως οι εμβολιασμένοι θα πάψουν να βιώνουν αρκετούς από τους περιορισμούς που υπάρχουν.

Στο πλαίσιο των νέων κυβερνητικών αποφάσεων, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο οι πλήρως εμβολιασμένοι να έχουν απόλυτη ελευθερία κινήσεων. Κι αυτό θα μπορούσε να «μεταφραστεί» ακόμα και σε… κάρτα ελευθέρας για μετακινήσεις ακόμα και σε «κόκκινες» περιοχές ή κυκλοφορίας κατά τις ώρες που θα απαγορεύεται για τους μη εμβολιασθέντες.

Στο ίδιο πλαίσιο, υπό συζήτηση βρίσκεται το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι όρθιοι πελάτες σε καφέ, μπαρ, νυχτερινά κέντρα και σε λοιπές επιχειρήσεις εστίασης.

Για μία πολύ πιο κανονική ζωή μίλησαν στον ΣΚΑΪ κυβερνητικά στελέχη. Η αρχή έγινε από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, ο οποίος και αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση σε συνεννόηση με την επιτροπή των ειδικών, επεξεργάζεται το όλο σχέδιο.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους: «Δεν είναι θέμα τιμωρίας ή περισσότερης ελευθερίας, είναι θέμα επιστημονικών δεδομένων το βλέπετε και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες μπορούν να αποκτούν δικαιώματα φυσιολογικής κανονικής οικονομικής και κοινωνικής ζωής και συνεχώς θα οδηγούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Όποιος έχει εμβολιαστεί θα απολαμβάνει αυτά που είχαμε πριν. Όποιος εμβολιάζεται φτάνει πιο κοντά σε μια φυσιολογική ζωή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεμιστοκλέους.

Στα μέτρα που προσανατολίζεται η κυβέρνηση αναφέρθηκε και ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης, ο οποίος μιλώντας στο Open γνωστοποίησε ότι τις επόμενες μέρες η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε συνεννόηση με την Επιτροπή Ειδικών θα αξιολογήσουν όλα τα δεδομένα, ενώ θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις για θέματα δημόσιας υγείας και διαχείρισης της πανδημίας σε σχέση με την πλήρη αποκατάσταση των δικαιωμάτων των εμβολιασμένων πολιτών, αλλά και των μέτρων που πρέπει να υπάρχουν για να προστατευθούν οι πολίτες που δεν εμβολιάζονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα