Τι συζητήθηκε στο τετ α τετ Μέρκελ – Ερντογάν

από fimotro

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τελευταίο τετ α τετ Άνγκελας Μέρκελ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν . Οι δύο ηγέτες, μίλησαν για το προσφυγικό και τις σχέσεις Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ όπως ήταν αναμενόμενο αναφέρθηκαν στα ελληνοτουρκικά.

Μάλιστα, όπως μεταδίδει η DeutcheWelle κατά τη συνέντευξη τύπου που έδωσαν Άνγκελα Μέρκελ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αμέσως μετά τη συνάντηση, η γερμανίδα καγκελάριος αναφέρθηκε και στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας τονίζοντας πως πρέπει να συνεχιστεί ο διάλογος και οι διερευνητικές για την επίλυση των θεμάτων μεταξύ των δυο χωρών. Για το Κυπριακό σημείωσε πως κάποια θέματα είναι δύσκολα και χρειάζονται χρόνο.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα στη συνάντηση συζητήθηκαν η κατάσταση στη Συρία και το θέμα της Λιβύης. Συζήτησαν και για το προσφυγικό με την Μέρκελ να τονίζει πως στην Τουρκία έχουν ήδη δοθεί 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ ως βοήθεια από την ΕΕ και επανέλαβε πως είναι απαραίτητη η συνεργασία και η στήριξη της Τουρκίας στο θέμα αυτό.

Ωστόσο, ο Ερντογάν αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στην Ελλάδα, όταν σε ερώτηση για το προσφυγικό σημείωσε πως σε αντίθεση με την Ελλάδα που κρατάει τα σύνορά της κλειστά, η Τουρκία δεν δύναται να σπρώχνει εκτός συνόρων τους μετανάστες, αλλά προσπαθεί να τους παράσχει μία ικανοποιητική φιλοξενία: «Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε επαναπροωθήσεις όπως έκανε η Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα