Τι συζήτησαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης με τον πρόεδρο της Βουλής

από fimotro

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα, σε εξαιρετικά εγκάρδια ατμόσφαιρα, όπου συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για την περαιτέρω συνδρομή που θα προσφέρει η Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων προς τη Βιβλιοθήκη της Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης, στο πλαίσιο της πολυετούς συνεργασίας τους.

Ο κ. Τασούλας αναφερόμενος στον πρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη, επεσήμανε «Διακονείτε την Ορθοδοξία κάτω από την ομήγυρη των ίδιων άστρων που αντίκριζαν Μαγναύρες και Βλαχέρνες, η ίδια ομήγυρη άστρων νυκτερινών, κατά την έκφραση του Σοφοκλή, «νυκτέρων άστρων ομήγυρις», η ίδια ομήγυρη, λοιπόν, άστρων παρακολουθεί και θαυμάζει και προστατεύει το έργο σας. Σε άλλους καιρούς, σε άλλες ανάγκες, σε άλλες εποχές, βεβαίως. Αλλά αυτή η παράδοση που έχετε και εκφράζετε είναι, επιτρέψτε μου να πω, Παναγιώτατε, ό,τι πιο συναρπαστικό μπορεί να νιώσει άνθρωπος που έχει στοιχειώδη γνώση αποστολής, ιστορίας και σεβασμού σε αυτό που εκφράζετε».

«Σήμερα είστε ανάμεσα σε τέτοιους πολλούς, που και σας σέβονται και σας εκτιμούν και είναι αποφασισμένοι να σας βοηθήσουν στην υψηλή αποστολή σας. Μία ένδειξη ελάχιστης συμβολής στην υψηλή αποστολή σας είναι και η συνέχεια εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων της συνεργασίας μας για την ταπεινή συμβολή της Βουλής εις την περαιτέρω αξιοποίηση της Βιβλιοθήκης της Ιεράς Μονής της Χάλκης» τόνισε ο Κ. Τασούλας.

«Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων, για τα πολύ ωραία και κολακευτικά λόγια σας για το ταπεινό μου πρόσωπο, αλλά και για την εκδήλωση του αμερίστου σεβασμού σας προς την μητέρα και τροφόν του γένους, την Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία», είπε ο Παναγιώτατος και συνέχισε:

«Δεν πρόκειται να προσπαθήσω να σας συναγωνισθώ εις την ευφράδειαν που σας διακρίνει, διότι αυτό είναι αδύνατον για μένα. Όμως με λίγα απλά λόγια θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου και εμού προσωπικώς και των αγαπητών συνεργατών μου για τα αισθήματα τα οποία εξεφράσατε από μέρους της Βουλής των Ελλήνων, της Εθνικής Αντιπροσωπείας, όπως είπατε, για το Οικουμενικό μας Πατριαρχείον, το οποίον αιώνες τώρα, από τα όχθας του Κερατίου και του Βοσπόρου, προσπαθεί να διακονήσει όχι μόνον το ορθόδοξόν ποίμνιο του, το ανά την οικουμένη, αλλά όλη τη χριστιανοσύνη και όλη την ανθρωπότητα, μέχρι και αυτής της αλόγου κτήσεως, για την οποία δεκαετίες τώρα πρωτοποριακός ασχολείται και ενδιαφέρεται το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα