Τι περιλαμβάνει το κείμενο για το Brexit

από fimotro

Tριγμοί, παραιτήσεις και σεναριολογία περί εκλογών συνθέτουν την πλοκή του πολιτικού θρίλερ που συντελείται στη Βρετανία. Πιο αβέβαιο από ποτέ μοιάζει το μέλλον της Συντηρητικής Βρετανίδας πολιτικού, Τερέζα Μέι, η οποία δυσκολευόμενη να εξασφαλίσει τις πολυπόθητες – για εκείνη – 320 ψήφους που θα επιτρέψουν την έγκριση του Brexit από το Κοινοβούλιο της χώρας της, αναζητεί διακαώς εναλλακτικές ώστε να μην «καεί» από την αρνητική ψηφοφορία.

Tο κείμενο της πολιτικής διακήρυξης για τη μελλοντική σχέση ΕΕ – Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο απεστάλη στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, που θα κληθούν να το εγκρίνουν την Κυριακή, έδωσε στη δημοσιότητα η διευθύνουσα επιτροπή για το brexit του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με το κείμενο, Ηνωμένο Βασίλειο και ΕΕ δεσμεύονται να οριοθετήσουν και να οργανώσουν μια ευρεία και εξαιρετικά στενή τελωνειακή, εμπορική, αμυντική και χρηματοοικονομική συνεργασία.

Τι περιλαμβάνεται στη διακήρυξη:

– Οι ρυθμίσεις κινητικότητας θα βασίζονται στην απαγόρευση των διακρίσεων μεταξύ των κρατών μελών της Ένωσης και στην πλήρη αμοιβαιότητα.

– Στο πλαίσιο αυτό, τα μέρη επιδιώκουν να παρέχουν, μέσω της εθνικής τους νομοθεσίας, ταξίδια χωρίς θεώρηση για βραχυπρόθεσμες επισκέψεις.

– Τα μέρη συμφωνούν να εξετάσουν τους όρους εισόδου και διαμονής για σκοπούς όπως η έρευνα, η μελέτη, η κατάρτιση και οι ανταλλαγές νέων.

– Τα συμβαλλόμενα μέρη συμφωνούν επίσης να εξετάσουν το ενδεχόμενο αντιμετώπισης του συντονισμού της κοινωνικής ασφάλισης υπό το φως των μελλοντικών μετακινήσεων προσώπων.

– Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία τους, τα μέρη θα διερευνήσουν τη δυνατότητα να διευκολύνουν τη διέλευση των αντίστοιχων συνόρων τους για νόμιμο ταξίδι.

– Οποιεσδήποτε διατάξεις θα ισχύουν με την επιφύλαξη των ρυθμίσεων του κοινού χώρου ταξιδίων (CTA) όπως αυτές εφαρμόζονται μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα