Τι ισχύει για όσους έχουν ήδη νοσήσει;

από fimotro

Διευκρινίσεις για όσα ισχύουν αναφορικά με πολίτες που έχουν μολυνθεί από κορωνοϊό και θέλουν να εμβολιαστούν, έδωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού Μαρία Θεοδωρίδου.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου τη Δευτέρα, από το υπουργείο Υγείας, η κα. Θεοδωρίδου επανέλαβε πως η οδηγία της Επιτροπής είναι ο εμβολιασμός με μία δόση για όσους έχουν προηγουμένως νοσήσει από κορωνοϊό. Μάλιστα, η ίδια επεσήμανε πως αυτή η οδηγία ισχύει για όλους του αναρρώσαντες από τον κορωνοϊό, οποτεδήποτε και αν νόσησαν.

Η οδηγία εμβολιασμού για όσους έχουν νοσήσει από κορωνοϊού

Τον περασμένο Μάιο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού τροποποίησε την οδηγία της αναφορικά με την χορήγηση εμβολίων σε νοσούντες από κορωνοϊό.

Έτσι, προβλέπεται ο εμβολιασμός με μία δόση, αφού παρέλθει διάστημα έξι μηνών από την ημερομηνία διάγνωσης της νόσου. Σε αυτή την περίπτωση, ο εμβολιασμός θεωρείται ολοκληρωμένος και μπορεί ο πολίτης να εκδώσει πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Στην περίπτωση που κάποιος έχει ήδη κάνε την πρώτη δόση και νοσήσει πριν κάνει τη δεύτερη, τότε συστήνεται ο επαναπρογραμματισμός της δεύτερης δόσης του εμβολιασμού σε διάστημα έξι μηνών από την ημερομηνία διάγνωσης.

Τέλος, στην πιθανότητα κάποιος να νοσήσει μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού του, τότε δεν χρειάζεται νέα δόση και ο εμβολιασμός του θεωρείται ολοκληρωμένος.

Μοναδική εξαίρεση στα παραπάνω αποτελούν άτομα που ανήκουν σε κάποια ευπαθή ομάδα και τα οποία υποχρεούνται να εμβολιαστούν κανονικά και με τις δύο δόσεις, αμέσως μετά την ανάρρωση και αφού υποχωρήσουν τα συμπτώματα και λήξει η περίοδος απομόνωσης.

Οι οδηγίες της Επιτροπής Εμβολιασμού για όσους έχουν νοσήσει

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα