Τι ισχύει από σήμερα με μετακινήσεις, ωράριο καταστημάτων

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Με ειδικά μέτρα σε ό,τι έχει να κάνει με τις μετακινήσεις και τους περιορισμούς, αλλά και στη… σκιά της εκστρατείας για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, θα εορταστεί το φετινό Πάσχα. Παράλληλα, όπως κάθε χρόνο το τριήμερο μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα θα ισχύουν διαμορφωμένα ωράρια στα καταστήματα λιανεμπορίου, τα σούπερ μάρκετ, αλλά και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ήδη από τη Μεγάλη Πέμπτη έχουν απελευθερωθεί οι διαδημοτικές μετακινήσεις και σε δύο περίπου εβδομάδες αναμένεται να επιτραπούν και οι μετακινήσεις εκτός νομού. Ωστόσο παραμένει σε ισχύ το SMS στο 13033, το οποίο θα πρέπει να χρησιμοποιούν οι πολίτες και κατά τις επισκέψεις τους το Πάσχα ή κατά τη μετάβαση τους στις εκκλησίες.

Υπενθυμίζεται πως από τη Δευτέρα του Πάσχα ανοίγει και πάλι η εστίαση αποκλειστικά σε εξωτερικούς χώρους με τη χώρα να βαδίζει πως την ολική άρση των περιοριστικών μέτρων στα μέσα του Μαΐου όταν θα «ανοίξει» και ο τουρισμός.

Πάσχα: Πώς πάμε στις εκκλησίες

Για τις ακολουθίες της Μεγάλης Παρασκευής έχει γίνει γνωστό πως η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει στο προαύλιο των εκκλησιών. Ακόμα το προσκύνημα θα γίνει εκτός ναού και οι πιστοί θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού.

Ακόμη, την Κυριακή του Πάσχα, υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα, ενώ εάν πρόκειται για υπαίθριο χώρο 2 ευρύτερες οικογένειες έως 12 άτομα.

Τέλος οι πιστοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά από τις 22:00 μέχρι και τις 05:00 από σήμερα Μεγάλη Δευτέρα. Από την Δευτέρα του Πάσχα η απαγόρευση κυκλοφορίας θα πάει μέχρις τις 23:00.

Τα ωράρια σε σούπερ μάρκετ και λιανεμπόριο

Τα καταστήματα λιανεμπορίου θα είναι ανοικτά τόσο τη Μεγάλη Παρασκευή όσο και το Μεγάλο Σάββατο. Αύριο, τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοικτά από τις 9:00 το πρωί ως και τις 19:00. Αντίστοιχα το Μεγάλο Σάββατο θα λειτουργήσουν από τις 7:00 το πρωί ως και τις 19:00 το απόγευμα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα υπόλοιπα καταστήματα λιανεμπορίου το ωράριο τους διαμορφώνεται ως εξής: τη Μεγάλη Παρασκευή από τις 13:00 ως και τις 19:00 και το Μεγάλο Σάββατο από τις 7:00 το πρωί ως και τις 18:00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα