Ένα εντυπωσιακό φαινόμενο έκανε την εμφάνισή του κατά τη διάρκεια της μεσημεριανής καταιγίδας που έπληξε την Αττική. Πρόκειται για το σύννεφο που ονομάζεται shelf cloud. Την ίδια ώρα 7.000 κεραυνοί έπεσαν σε όλη τη χώρα.

Το σύννεφο βρίσκεται στα άκρα ενός καταιγιδοφόρου νέφους και προηγείται χρονικά μίας ισχυρής καταιγίδας ή μιας γραμμής ισχυρών καταιγίδων.

Η παρουσία του συνοδεύεται από θυελλώδεις ανέμους, ενώ αργότερα εκδηλώνεται η ισχυρή καταιγίδα. Το εντυπωσιακό σύννεφοέγινε ορατό σε αρκετές περιοχές της Αθήνας.

Παράλληλα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες έπληξαν κυρίως τη Δυτική Ελλάδα και δευτερευόντως τη Μακεδονία και τα υπόλοιπα της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Το σύστημα «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, κατέγραψε περί τους 7.000κεραυνούς πάνω από την Ελληνική επικράτεια με 2.300 από αυτούς να εντοπίζονται πάνω από την ξηρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα