Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις για τη λειτουργία των σχολείων

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Τη Δευτέρα 24 Αυγούστου αναμένεται να ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις για το πώς θα επαναλειτουργήσουν τα σχολεία τον Σεπτέμβρη, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Παράλληλα, προανήγγειλε την κατάθεση σήμερα στη Βουλή των συμφωνιών της Ελλάδας με την Ιταλία και την Αίγυπτο για τις ΑΟΖ.

«Η χώρα μας είναι αντιμέτωπη με τρεις προκλήσεις: την τουρκική προκλητικότητα, την πανδημία του κορωνοϊού και τιςσυνέπειές  της στην κοινωνία και την οικονομία» τόνισε στην έναρξη της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται στην εγχώρια χαλάρωση»

Όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας, «ο πιο αδιάψευστος δείκτης της πανδημίας οι θάνατοι και η Ελλάδα κατατάσσεται στην 108η θέση ανά εκατομμύριο κατοίκους», ενώ υπογράμμισε ότι «η καλύτερη επιδημιολογική εικόνα της Ελλάδας έναντι άλλων χωρών είναι η απάντηση σε όσους προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι η αύξηση κρουσμάτων δεν οφείλεται σε εισαγόμενα κρούσματα αλλά στην εσωτερική χαλάρωση». 

Ακόμα, πρόσθεσε πως «υπάρχει άνοδος κρουσμάτων στις νεαρές ηλικίες. Αυτό επέβαλε μέτρα όπως η επιβολή ωραρίου στα μπαρ.
Τώρα είναι που χρειάζονται περισσότερα τεστ, όχι στην αρχή την πανδημίας που ίσχυαν μέτρα περιορισμού».

Στη συνέχεια, επανέλαβε ότι «προγραμματίζεται η επαναλειτουργία των σχολείων σε πλήρη σύνθεση, δηλαδή με όλους τους μαθητές σε κάθε τάξη, με ενισχυμένα μέτρα, όπως η χρήση μάσκας και διαφορετικά διαλείμματα», ενώ οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα 24 Αυγούστου. Επιπλέον, ανέφερε ότι «αποφασίστηκε η διενέργεια τεστ σε οδηγούς μέσων μαζικής μεταφοράς που επιστρέφουν από διακοπές».

Όσον αφορά στους οίκους ευγηρίας, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων σε τροφίμους και σε εργαζομένους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «προετοιμάζεται ένα άλλο υγειονομικό πρωτόκολλο, που θα προβλέπει περισσότερα και συχνότερα τεστ στους εργαζόμενους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα