Τη Δευτέρα ανακοινώνεται ο νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας

από fimotro

Τη Δευτέρα θα ανακοινωθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Κληθείς να σχολιάσει μέσω του ΣΚΑΪ τα περί φιάσκου του ανασχηματισμού ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «τα σχόλια της αντιπολίτευσης είναι προειλημμένα σε κάθε κίνηση της κυβέρνησης. Η αποτελεσματικότητα του ανασχηματισμού θα κριθεί από την απόδοση των προσώπων όταν υπάρξει ικανός χρόνος για να δούμε πώς ανταποκρίθηκαν στις προκλήσεις.

Από κει και πέρα τα πραγματικά περιστατικά είναι γνωστά, πάμε σ’ αυτά που ενδιαφέρουν τους πολλούς και τον κόσμο. Τη Δευτέρα θα ανακοινωθεί η καινούργια πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας. Προφανώς και θα υπάρξει υπουργείο Πολιτικής Προστασίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πάρει την απόφαση να αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο τη δομή της πολιτικής προστασίας. Να θυμίσω ότι την παραλάβαμε γενική γραμματεία και την αναβαθμίσαμε κατόπιν απαιτήσεως της ανάγκης να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της πολιτικής προστασίας, της αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών όλου αυτού του πεδίου που εμπίπτει στην πολιτική προστασία ακόμη πιο αποτελεσματικά. Παραλάβαμε την Πολιτική Προστασία γενική γραμματεία σε κάποιο κτίριο που ουδείς θυμάται και την αναβαθμίσαμε με σπουδαία συνδρομή σε μια σειρά από θέματα των ανθρώπων εκεί και της πολιτικής ηγεσίας και θα την πάμε ακόμη παραπέρα. Αυτό ήταν μια ειλημμένη απόφαση που ανταποκρίνεται στις προκλήσεις και τις ανάγκες. Δεν συνδέεται με το οποιοδήποτε πρόσωπο. Αλίμονο να κάνεις tailor made ένα υπουργείο σε όποιον θες να κάνεις υπουργό.

Θα είναι μία πολιτική ηγεσία η οποία θα ταιριάζει απόλυτα στις απαιτήσεις του πεδίου, τόνισε.

Η επιλογή του πρωθυπουργού, όλες οι επιλογές είναι τέτοιες που να μπορεί το κάθε πρόσωπο να ανταποκριθεί στις ανάγκες που έχει το κάθε πεδίο, είτε αυτές οι ανάγκες είναι επιχειρησιακές, είτε ανάγκες που έχουν να κάνουν και με άλλα κομμάτια της πολιτικής προστασίας και της προστασίας από φυσικές καταστροφές. Να είστε σίγουροι ότι θα είναι μία επιλογή η οποία θα έχει όλα τα εχέγγυα για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις αυτές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα