Τι αλλάζει στην απαγόρευση κυκλοφορίας

από fimotro

Τι ισχύει για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό

Επιστροφή για το λιανεμπόριο από σήμερα, Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου, με τη λειτουργία του click away να είναι αυτή που ξεκίνησε από τις 11:00 το πρωί, ενώ από τη Δευτέρα θα ξεκινά από τις 7:30 και θα διαρκεί ως τις 21:00.

Η μερική λειτουργία της αγοράς είναι αυτή που φέρνει και αλλαγές στις μετακινήσεις των πολιτών, με όλα τα υπόλοιπα μέτρα του lockdown να παραμένουν σε ισχύ λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η διαφοροποίηση που υπάρχει, λοιπόν, αφορά την ώρα που ξεκινά η απαγόρευση της κυκλοφορίας. Μέχρι και το Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου, η απαγόρευση κυκλοφορίας ίσχυε από τις 21:00 ως τις 05:00. Με δεδομένο ότι το click away για τα καταστήματα θα σταματά στις 21:00, η απαγόρευση κυκλοφορίας πλέον μετατίθεται κατά μία ώρα και θα ισχύει από τις 22:00 ως τις 05:00 τα ξημερώματα.

Όπως έχουν ξεκαθαρίσει οι αρμόδιοι εδώ και μέρες, δεν θα επιτραπεί καμία μετακίνηση από τη μια περιφερειακή ενότητα σε μια άλλη. Ειδικότερα για όσους έχουν εξοχικά και προγραμματίζουν… διακοπές, θα πρέπει ήδη να το έχουν ξεχάσει και να κάνουν νέα σχέδια. Οι περιπτώσεις στις οποίες θα επιτραπούν μετακινήσεις είναι ελάχιστες κι αποτελούν τις εξαιρέσεις στον κανόνα της απαγόρευσης.

Συγκεκριμένα, έχει γίνει σαφές πως θα υπάρξει ευελιξία σε ό,τι αφορά επανένωση οικογενειών, με ανθρώπους που δουλεύουν σε διαφορετικό νομό από αυτόν που είναι τα άλλα μέλη της οικογένειας ή στην επιστροφή φοιτητών που παραμένουν στην πόλη που σπουδάζουν καθώς ήταν εκεί πριν από την εφαρμογή του lockdown.

Με βάση όσα έχουν ανακοινωθεί οι μετακινήσεις μεταξύ Περιφερειακών Ενοτήτων που θα επιτραπούν κατ’ εξαίρεση θα αφορούν:

– λόγους υγείας
– επαγγελματικοί λόγους
– επιστροφή στη μόνιμη κατοικία
– επανένωση οικογενειών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα