Τι αλλάζει από τον Σεπτέμβριο στα σχολεία

από fimotro

Τι θα γίνει με τα βιβλία

“Θέλουμε να αλλάξουμε την φιλοσοφία πάνω στην οποία κινείται η εκπαίδευση στην Ελλάδα και να την κάνουμε πιο ευέλικτη» δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στο Open και την εκπομπή «Τώρα ότι Συμβαίνει».

Η ίδια υπογράμμισε ότι από το Σεπτέμβριο θα υπάρξουν πολλές αλλαγές στα σχολεία, ώστε σταδιακά να μεταβληθούν τα εκπαιδευτικά προγράμματα και να δοθεί μεγαλύτερη ευελιξία στους εκπαιδευτικούς.

Σημείωσε ότι το υπουργείο θα ξεκινήσει διαγωνισμό για την εγγραφή όλων των βιβλίων που διδάσκονται σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Για τα αποτελέσματα των Πανελληνίων Εξετάσεων διευκρίνισε τους εξής τρεις τρόπους που υπάρχουν για να λάβουν οι μαθητές τα αποτελέσματα:

-Οι παραδοσιακοί πίνακες στα σχολεία
-Η Ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας
-Τα SMS στα κινητά.

Μάλιστα, η πλατφόρμα άνοιξε την Παρασκευή και κλείνει την Τρίτη 9 Ιουλίου για να δηλώσουν οι μαθητές όλοι τα στοιχεία τους ώστε να τους σταλούν με SMS με τα αποτελέσματα. Τα μηνύματα θα αποστέλλουν ταυτόχρονα και τα αποτελέσματα των Πανελληνίων.

Οι μεταρρυθμίσεις από τον Σεπτέμβριο

Σε όλη τη χώρα τα παιδιά θα ξεκινούν στο νηπιαγωγείο από τα 4 τους χρόνια γιατί έχει διαπιστωθεί ότι όταν τα παιδιά λαμβάνουν προσχολική εκπαίδευση νωρίτερα έχουν καλύτερες επιδόσεις στη μάθηση.
Υπάρχει μέριμνα για επιπλέον προσλήψεις εκπαιδευτικών για να καλυφθούν οι επιπλέον ανάγκες.
Επίσης θα ενταχθούν δραστηριότητες, όπως αγγλικά και αρκετά εργαστήρια δεξιοτήτων, όπως κριτικής σκέψης και ενσυναίσθησης που θα προάγει το σεβασμό προς το περιβάλλον, την ρομποτική, την επιχειρηματικότητα και πολλά ακόμη.

Διπλάσια πρότυπα και πειραματικά και για πρώτη φορά δημιουργούνται τα πρώτα πρότυπα επαγγελματικά λύκεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα