Θλιβερό: Υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλά για “τουρκική μειονότητα” στη Δυτική Θράκη

από fimotro

Για «τουρκική» μειονότητα στη Δυτική Θράκη κάνει λόγο ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης με τον ΣΥΡΙΖΑ, Οζγκιούρ Φερχάτ, υιοθετώτας την προπαγάνδα της Άγκυρας.

Ο υποψήφιος βουλευτής, σε δηλώσεις του στην μειονοτική ιστοσελίδα birlikgazetesi.org, αναφέρει συγκεκριμένα πως το κόμμα του θα καταβάλει προσπάθειες για τη βελτίωση του μορφωτικού επιπέδου της «τουρκικής» μειονότητας της Δυτικής Θράκης.

«Όταν ήταν στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, βάλαμε σε εφαρμογή τα δίγλωσσα νηπιαγωγεία με τις αποφάσεις που έλαβαν τα αρμόδια υπουργεία. Ως αποτέλεσμα, τα παιδιά μας είχαν συνηθίσει το εκπαιδευτικό σύστημα σε ένα πιο άνετο περιβάλλον στη γλώσσα τους, αλλά δυστυχώς η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ακύρωσε αυτήν την πολιτική απόφαση που πήραμε. Τα παιδιά μας έχουν επίσης στερηθεί αυτό το δικαίωμα», είπε μεταξύ άλλων ο Οζγκούρ Φερχάτ.

Παράλληλα επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τον νόμο για τους μουφτήδες, υποστηρίζοντας πως δεν έγινε αποδεκτός από την μειονότητα, ενώ υπερασπίστηκε τις προσφυγές κατά της Ελλάδας από μειονοτικούς συλλόγους που θέλουν να ονομάζονται «τουρκικοί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα