Θίασοι και παραστάσεις Μαυρογιαλούρων τέλος – Η αυλαία έπεσε, αύριο μιλάει ο λαός!

Οι 36 θίασοι με επικεφαλής θιασάρχες η συλλογικότητες, που μονοπώλησαν για 15 και πλέον μέρες όλα τα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα πήραν τέλος. Μια τηλεοπτική μάστιγα, που δεν μπορούσες να ξεφύγεις από τις γραφικότητες που άλλοι σε διασκέδαζαν… και άλλοι, άλλες σου έσπαγαν τα νεύρα και συ την τηλεόραση.

Γράφει ο Ξενοφών Α. Ξενοφώντας

Ένα φαινόμενο προεκλογικού αγώνα που μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει. Όλα τα κόμματα συμμετοχής και ο κάθε πικραμένος με πολιτική «λόξα» να μπορεί να βγαίνει στην τηλεόραση διότι έτσι έχει θεσπίσει η πολιτεία με ένα περιστασιακό κομματίδιο που δημιούργησε. Κανένας φραγμός κανένα κριτήριο.

Διακαναλικές συνεντεύξεις και τηλεοπτικό χρόνο, που είναι τόσο πολύτιμος να καταναλώνεται σε πρόσωπα που μόνο ο Χάρυ Κλύν, θα μπορούσε να ενσαρκώσει. Ενώ για το διαφημιστικό χρόνο και τα δεκάλεπτα που τους έδωσαν δωρεάν για να κάνουν την πλάκα τους τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα,  ήταν κάποια εκατομμύρια ευρώ.

Πιστέψτε με, σε καμία άλλη χώρα τις Ευρώπης δεν διαθέτουν Ραδιοτηλεοπτικό χρόνο για διακαναλικές συνεντεύξεις περιθωριακών κομμάτων αλλά και διαφημιστικό χρόνο. Όλη την ημέρα πρωί βράδυ, μέχρι τα ξημερώματα να βλέπεις διάφορους Τύπους να σε βομβαρδίζουν με «μπουδολογίες» και ανεφάρμοστα ουτοπικά  προγράμματα είναι βασανιστικό. Αυτοί κάνουν την πλάκα τους αλλά ο τηλεθεατής υποφέρει.

Θυμάμαι το 1989 όταν ο αείμνηστος Παύλος Μπακογιάννης μου είχε αναθέσει να ερευνήσω την προεκλογική κάλυψη των εκλογών σε Ευρωπαϊκές χώρες. Αυτή την έρευνα ανέσυρα από το αρχείο μου. Με δυο λόγια θα πω ότι: Τα κόμματα ευρωπαϊκών χωρών είναι περιορισμένα σύμφωνα με τις μετρήσεις. Υπάρχει όριο προβολής από την τηλεόραση και φραγμός κάτω από συγκεκριμένο όριο, ένα είδος πλαφόν συμμετοχής. Φανταστείτε αν αύριο υπάρχουν 70-80 συμμετοχές και πάρουν το πράσινο φως οι 60-70 τι θα γίνει στο ραδιοτηλεοπτικό πεδίο;

Όποια κυβέρνηση και αν σχηματιστεί(αρκετά δύσκολο) μετά τις πρώτες ή δεύτερες εκλογές θα πρέπει να αλλάξει τον εκλογικό νόμο συμμετοχής και να βάλει κάποιους φραγμούς. Και για να είμαι σαφής: όχι να μην συμμετέχουν, αλλά περιορισμό στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, αφού το εδώ ΕΣΡ βρίσκεται σε χειμερία νάρκη. Πως είναι δυνατόν κόμματα συνασπισμοί και κομματίδια με ανταπόκριση στην κοινωνία από 0,5, 1,00 η 2% να είναι σχεδόν ισότιμα στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα με άλλα των 5, 6%;

Πως είναι δυνατόν να έχουν χρόνο και να λένε τον πόνο τους, αντάρες, ανταρσίες, κότες κοτόπουλα, οράματα, φτωχοί και πλούσιοι, ακόμη και ο Σώρας με τα 500 δις και τη «συνέλευση» που θα έσωζε την Ελλάδα και φυλακίστηκε. Κινήματα, οκδε, οακκε, τόλμα η ένα, για να παραφράσω μερικά κομματίδια και συλλογικότητες. Ακόμα και αρχηγός κομματιδίου να διαφημίζει ότι πάλεψε και αγωνίστηκε για να βάλει στη φυλακή τους μαχαιροβγάλτες και δολοφόνους «Χρυσαυγίτες». Άντε ήρωα(!), και πρωθυπουργός για το κατόρθωμα σου φίλε!!!. Και μια εκτίμηση-πρόβλεψη για αύριο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε πολλά πολιτικά λάθη και θα τα πληρώσει ακριβά. Πρωτίστως αλλοίωσε την ιδεολογία της ΝΔ βάζοντας στο Μαξίμου πρόσωπα, από άκρα αριστερά μέχρι άκρα δεξιά και «έφτυσε» κυριολεκτικά τους ψηφοφόρους της ΝΔ. Χάιδεψε, με όλους τους τρόπους την αριστερά, και έριξε στην φωλιά των λιονταριών τον 42χρονο Ηλία Κασιδιάρη και το κόμμα του, επειδή θα ήταν εμπόδιο στην επανεκλογή του. Ενώ όλα τα άλλα κόμματα δεν τον απειλούσαν.

Ένας νέος δεν έχει δικαίωμα με οποιοδήποτε παρελθόν να αλλάξει γνώμη ιδέες στόχους και κόμματα. Πόσοι αριστεροί, σοσιαλιστές, και ακροδεξιοί βρίσκονται κύριε πρωθυπουργέ στην αυλή σας; Πόσοι πρώην κνίτες και κνιτόπουλα; Ο Ηλίας Κασιδιάρης και το κόμμα των ΕΛΛΗΝΩΝ σας μάρανε; Άκουγα το σύνθημα στην ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη να φωνάζουν οι ψηφοφόροι: «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά» που ανέσυραν από την εποχή Παπανδρέου. Εσείς θα θέλατε να ακούσετε «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει σοσιαλοαριστερά;».

Οι αυριανές εκλογές κρύβουν πολλές παγίδες μετά τον αποκλεισμό του Εθνικού κόμματος των ΕΛΛΗΝΩΝ. Αυτό ισοδυναμεί με αλλοίωση εκλογικού αποτελέσματος, αποκλείοντας περισσότερο από μισό εκατομμύριο ψηφοφόρων να εκφραστούν ελεύθερα στις κάλπες.   Ακόμη και να κρίνουν όχι μόνο το μέλλον της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και το μέλλον του ίδιου του πρωθυπουργού.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δύσκολα θα έχει διψήφιο αριθμό, ο ρόλος του θα είναι περιορισμένος και το μέλλον αβέβαιο. Η εκλογή του ήταν μια λάθος επιλογή και αυτό θα φανεί στις κάλπες. Καλό βόλι!!!

Related posts

Πολιτική, η σάτιρα στο πρόσωπο του Κασσελάκη και της…

Τα “υιοθετημένα εξώγαμα” της ΕΡΤ φόρεσαν “κελεμπίες”, ντύθηκαν Σεΐχηδες και μοιράζουν χρήμα

Θα δώσει το υπουργείο Οικονομικών τα στοιχεία;

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Περισσότερα