Θετικό άνοιγμα στη Wall Street

από fimotro

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι βασικοί δείκτες στο άνοιγμα της Wall Street στη συνεδρίαση της Μεγάλης Τετάρτης στον απόηχο των ανακοινώσεων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Στο ταμπλό, ο Dow Jones κινείται ανοδικά +0,46 στις 33,838,71 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο +0,15 στις 12,049,84 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,21% στις 4,118.61 μονάδες.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε σημαντική αποκλιμάκωση του πληθωρισμού, με το ποσοστό για τον Μάρτιο να κλείνει στο 5% (από 6% τον Φεβρουάριο).

Τα αποτελέσματα είναι καλύτερα των εκτιμήσεων που είχαν κάνει οι οικονομολόγοι (5,2%), ωστόσο ακόμα τα νούμερα παραμένουν υψηλά -κάτασταση που μπορεί να ωθήσει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ σε νέα άνοδο των επιτοκίων το προσεχές διάστημα.

Αναφορικά με τις τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ, αυξήθηκαν μόλις 0,1% τον Μάρτιο μετά το άλμα του Φεβρουαρίου κατά 0,4%, χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για άνοδο 0,2%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα