Θετική εξέλιξη για την Οικονομία: Στο 4,5% συρρικνώθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα

από fimotro

Eurostat: Είναι ο πέμπτος χαμηλότερος πληθωρισμός μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωζώνης

Στο 4,5% συρρικνώθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα κατά τον μήνα Απρίλιο, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Eurostat. Πρόκειται για τον πέμπτο χαμηλότερο πληθωρισμό μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωζώνης.

Συνολικά για την ευρωζώνη, ο πληθωρισμός επιταχύνθηκε τον περασμένο μήνα, αλλά η υποκείμενη αύξηση των τιμών υποχώρησε απροσδόκητα, ενισχύοντας τα επιχειρήματα για μικρότερη αύξηση των επιτοκίων στην τακτική συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη.

Ο πληθωρισμός έχει επιβραδυνθεί απότομα από διψήφιους δείκτες στα τέλη του περασμένου έτους, αλλά παραμένει πολύ υψηλός στην ΕΕ, τονίζει το Reuters, καθιστώντας μια νέα αύξηση επιτοκίων απαραίτητη και αφήνοντας μόνο το μέγεθός του ανοιχτό για συζήτηση, με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ να διχάζονται μεταξύ 25 και 50 μονάδων βάσης.

Ειδικότερα, στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Eurostat, ο ετήσιος πληθωρισμός επιταχύνθηκε οριακά τον Απρίλιο στο 7% έναντι 6,9% τον Μάρτιο. Πάντως, εξαιρουμένων των ασταθών τιμών των τροφίμων και των καυσίμων, ο δομικός πληθωρισμός επιβραδύνθηκε στο 7,3% από 7,5%, ενώ ο πληθωρισμός, που εξαιρεί το αλκοόλ και τον καπνό, επιβραδύνθηκε στο 5,6% από 5,7%, κάτω από τις προβλέψεις για 5,7% και είναι η πρώτη πτώση από τον περασμένο Ιούνιο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα