Θετική εξέλιξη για την οικονομία των ΗΠΑ: H JP Morgan εξαγοράζει τη First Republic

από fimotro

Θα αναλάβει όλες τις καταθέσεις και όλων των περιουσιακών στοιχείων της προβληματικής τράπεζας

Στα χέρια της JPMorgan περνάει η First Republic Bank σύμφωνα με ανακοίνωση των ρυθμιστικών αρχών που “έτρεχαν” τις διαδικασίες για τη διάσωση της περιφερειακής τράπεζας με έδρα την Καλιφόρνια.

Όλοι οι καταθέτες της First Republic θα γίνουν καταθέτες της JPMorgan Chase και θα έχουν πλήρη πρόσβαση σε όλες τις καταθέσεις τους.

Σύμφωνα μετην επίσημη ανακοίνωση, ως μέρος της συμφωνίας, τα 84 γραφεία της First Republic Bank σε οκτώ πολιτείες θα ανοίξουν ξανά ως υποκαταστήματα της JPMorgan , σήμερα κατά τις κανονικές εργάσιμες ώρες.

Οι καταθέσεις θα συνεχίσουν να ασφαλίζονται από την FDIC και οι πελάτες δεν χρειάζεται να αλλάξουν την τραπεζική τους σχέση προκειμένου να διατηρήσουν την ασφαλιστική κάλυψη των καταθέσεων τους μέχρι τα ισχύοντα όρια.

Οι πελάτες της First Republic Bank θα πρέπει να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το υπάρχον υποκατάστημά τους έως ότου λάβουν ειδοποίηση από την JPMorgan ότι έχει ολοκληρώσει αλλαγές συστημάτων για να επιτρέψει σε άλλα υποκαταστήματα της να επεξεργάζονται επίσης τους λογαριασμούς τους.

Η FDIC και η JPMorgan συνάπτουν επίσης συναλλαγή με μερίδιο ζημιών για μονοοικογενειακά, οικιστικά και εμπορικά δάνεια που αγόρασε από την πρώην First Republic Bank. Θα συμμετάσχουν στις ζημίες και τις πιθανές ανακτήσεις των δανείων που καλύπτονται από τη συμφωνία ζημίας-μεριδίου.

Η FDIC εκτιμά ότι το κόστος για το Ταμείο Ασφάλισης Καταθέσεων θα είναι περίπου 13 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η συμφωνία για την First Republic, η οποία είχε συνολικό ενεργητικό 229,1 δισεκατομμύρια δολάρια στις 13 Απριλίου, έρχεται λιγότερο από δύο μήνες αφότου η Silicon Valley Bank και η Signature Bank κατέρρευσαν εν μέσω φυγής καταθέσεων από τους δανειστές των ΗΠΑ, αναγκάζοντας την Ομοσπονδιακή Τράπεζα να λάβει μέτρα έκτακτης ανάγκης για σταθεροποίηση των αγορών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα