Από τις κάμερες του ξενοδοχείου θα φανούν πολλά

Σε 10 περίπου ημέρες αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης που κατήγγειλε πως έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού το βράδυ της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς στη Θεσσαλονίκη. Το αποτέλεσμα της εξέτασης θα κρίνει εν πολλοίς και το κατά πόσο είναι βάσιμος ο ισχυρισμός της κοπέλας πως είχε ναρκωθεί από τους φερόμενους ως βιαστές της.

Η ιατροδικαστική εξέταση που έχει ήδη πραγματοποιηθεί δεν έδειξε στοιχεία κακοποίησης στο σώμα της 24χρονης γυναίκας, όμως αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πολλά πράγματα.

Εν τω μεταξύ, οι έρευνες των ανακριτικών αρχών εστιάζουν στο υλικό που έχουν συγκεντρώσει από τις κάμερες του ξενοδοχείου. Στις κάμερες καταγράφονται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι κινήσεις των εμπλεκόμενων και οι άνθρωποι που ερευνούν την υπόθεση ποντάρουν πολλά στα όσα θα βρουν στο βίντεο.

Παράλληλα, η 24χρονη καταγγέλλουσα ανακρίνεται ακόμα από την εισαγγελέα σύμφωνα με τον δικηγόρο της, ενώ έχει αναγνωρίσει τους δύο εκ των εμπλεκόμενων στην υπόθεση του βιασμού της. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά τέσσερα άτομα ως δράστες.

Υπενθυμίζεται ότι ο ένας εκ των τεσσάρων, 27χρονος επιχειρηματίας, έχει ήδη συλληφθεί από την αστυνομία, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας ζήτησε από τον εισαγγελέα εφετών Θεσσαλονίκης να εποπτεύει την εξέλιξη της έρευνας, καθώς και να τον ενημερώνει τακτικά. Σε υπόμνησή του, ο κ. Πλιώτας ζητά να γίνει «σε βάθος έρευνα, όπως άλλωστε η ιδιαιτερότητα, η βαρύτητα και η σοβαρότητα της ποινικής απαξίας των αναφερομένων-καταγγελόμενων επιτάσσει».

Επιπλέον, ο κ. Πλιώτας ζήτησε την «εξάντληση των εξουσιών» του εισαγγελέα εφετών Θεσσαλονίκης, όπως αυτές ορίζονται από το άρθρο 32 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Το εν λόγω άρθρο του ΚΠΔ αναφέρει:

«Η ανώτατη εποπτεία του ανακριτικού έργου ανήκει στον εισαγγελέα εφετών, που έχει επιπλέον το δικαίωμα να ενεργεί, προσωπικά ή με κάποιον από τους αντεισαγγελείς που υπάγονται σε αυτόν, προκαταρκτική εξέταση για κάθε έγκλημα που γίνεται στην περιφέρειά του, εφόσον δεν έχει διαταχθεί προηγουμένως προκαταρκτική εξέταση από τον εισαγγελέα πλημμελειοδικών.

Ο εισαγγελέας εφετών, μετά το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης που ενήργησε, είτε αρχειοθετεί την υπόθεση, εφόσον στο μεταξύ ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών δεν έχει κινήσει την ποινική δίωξη για την ίδια πράξη, είτε παραγγέλλει να κινηθεί η ποινική δίωξη.

Το ίδιο δικαίωμα, χωρίς τους περιορισμούς των προηγούμενων εδαφίων, έχει και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο οποίος μπορεί επίσης σε υποθέσεις εξαιρετικής φύσης ή επί κακουργημάτων του 19ου κεφαλαίου του Ειδικού Μέρους του Ποινικού Κώδικα να διατάσσει την διεξαγωγή της ανάκρισης και την εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο κατ’ απόλυτη προτεραιότητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα