Θεσσαλονίκη: Παιδί κατάπιε καρφίτσα

από fimotro

Μία καρφίτσα που είχε σφηνωθεί στους βρόγχους ανήλικης αφαίρεσαν με επιτυχία γιατροί του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Το απόγευμα της Κυριακής οι γονείς της ανήλικης την μετέφεραν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου, ενημερώνοντας τους γιατρούς πως το παιδί τους είχε καταπιεί την καρφίτσα.

Οι γιατροί προχώρησαν σε απεικονιστική διερεύνηση του περιστατικού υποβάλλοντας την ασθενή σε ακτινογραφία και αξονική τομογραφία θώρακος, όπου διαπιστώθηκε η ύπαρξη του αιχμηρού μεταλλικού ξένου σώματος στην αναπνευστική οδό και συγκεκριμένα στον αριστερό κύριο βρόγχο και όχι στην πεπτική οδό.

Μετά τον προβλεπόμενο προεγχειρητικό έλεγχο το παιδί οδηγήθηκε στο χειρουργείο και υποβλήθηκε σε βρογχοσκόπηση με άκαμπτο βρογχοσκόπιο από τους γιατρούς του Τμήματος Ω.Ρ.Λ.

Κατά την βρογχοσκόπηση διαπιστώθηκε η μετακίνηση και ενσφήνωση του ξένου σώματος στον δεξιό κύριο βρόγχο και μετά από προσπάθειες ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αφαίρεσή του.

Η ασθενής ανένηψε πλήρως εντός της χειρουργικής αίθουσας και μεταφέρθηκε για παρακολούθηση και νοσηλεία στη Γ’ Παιδιατρική Κλινική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα