Θεσσαλονίκη: Κανονικά όλες οι παρελάσεις, λέει το ΥΠΕΣ

από fimotro

Κανονικά και όχι μόνο με τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων θα πραγματοποιηθούν όλες οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, όπως διευκρίνισαν κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών, μετά τη σύγχυση που προκλήθηκε από σημερινή ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η ανακοίνωση που εξεδόθη σήμερα από την Περιφέρεια ανέφερε ότι είχε λάβει οδηγία από το ΥΠΕΣ, έπειτα από απόφαση της κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία θα πραγματοποιηθεί μόνο στρατιωτική παρέλαση.

«Ανακοινώνεται ότι με απόφαση της Κυβέρνησης και συγκεκριμένα με έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, που κοινοποιήθηκε σήμερα, επισημαίνεται ότι: «είναι απαραίτητο λόγω των υφιστάμενων υγειονομικών συνθηκών στη Θεσσαλονίκη, να πραγματοποιηθεί μόνο στρατιωτική παρέλαση, η οποία να μην υπερβαίνει σε διάρκεια τα 60 λεπτά», σημειωνόταν χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ακολούθησε διαρροή από το υπουργείο, σύμφωνα με την οποία, όλες οι παρελάσεις – και οι μαθητικές – θα γίνουν κανονικά.

Κύκλοι του υπουργείου παρέπεμπαν σε εγκύκλιο που εξεδόθη στις 13 Οκτωβρίου, η οποία προβλέπει ότι στη συμπρωτεύουσα θα παρελάσουν αντιπροσωπευτικά τμήματα μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων πολέμου, τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, Ελληνικής Αστυνομίας, Πυροσβεστικού Σώματος κτλ.

Εντός της ημέρας αναμένονται αναλυτικές διευκρινίσεις από το ΥΠΕΣ.

Σε κάθε περίπτωση, οι παρελάσεις θα είναι διάρκειας 60 λεπτών, λόγω των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα