Θεσσαλονίκη: Απαλλάσσεται ο 27χρονος που καταγγέλθηκε για βιασμό

από Philippos

Απαλλακτικό είναι το βούλεμα για τον 27χρονο που καταγγέλθηκε από την 24χρονη Γεωργία Μπίκα ότι την βίασε τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, σε δωμάτιο πολυτελούς ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με βούλευμα που δημοσιεύτηκε κάνει δεκτή την 60 σελίδων εισήγηση της εισαγγελέως Πρωτοδικών Κυριακής Κλιάμπα, η οποία, βασίζοντας το σκεπτικό της απαλλακτικής της πρότασης στο σύνολο των αποδεικτικών μέσων της δικογραφίας -και μεταξύ αυτών σε καταθέσεις μαρτύρων- αλλά και στα επιστημονικά αποτελέσματα των εξετάσεων από τα Εργαστήρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Θεσσαλονίκης και της Βέρνης, κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα όσα κατέθεσε η εγκαλούσα «αποτελούν μυθεύματα και ασύστολα ψεύδη».

«Έπλασε μια ιστορία με ηρωίδα – θύμα την ίδια, διανθίζοντάς την κάθε φορά κατά το δοκούν με χονδροειδέστατα ψεύδη, ώστε να προσδώσει μεγαλύτερη αληθοφάνεια στην περιγραφή των γεγονότων, παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως θύμα βιασμού από τον κατηγορούμενο και όχι μόνον», ανέφερε η εισαγγελική πρόταση.

Στην καταγγέλλουσα, οι δικαστές εκτός από την απαλλαγή του 27χρονου, επιβάλλουν στην καταγγέλλουσα τα δικαστικά έξοδα, υιοθετώντας και ως προς το σκέλος αυτό την εισαγγελική πρόταση.

Υπενθυμίζεται ότι ο 27χρονος αντιμετώπιζε το αδίκημα των «γενετήσιων πράξεων χωρίς τη συναίνεση της παθούσας» και μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, όπου αρνήθηκε την εις βάρος του αποδιδόμενη πράξη, είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Όπως δήλωσε στο protothema.gr ο δικηγόρος του Βασίλη Λεβέντη, Δημήτρης Τσάκος, το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών βγήκε ομοφώνως και απεφάνθη να μην υπάρξει κατηγορία εις βάρος του εντολέα του. Όπως έκανε γνωστό ο κ. Τσάκος, επέβαλε τα δικαστικά έξοδα εις βάρος της εγκαλούσης, Γεωργίας Μπίκα. «Ο εντολέας μου από την πρώτη στιγμή εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη αναφορικά με την εξυφανθείσα εις βάρος του κατηγορία. Η δικαιοσύνη απεφάνθη», δήλωσε ο κ. Τσάκος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα