Θεοδωρικάκος: Χωρίς ασφάλεια, δεν υπάρχει δημοκρατία

από fimotro

Μιλώντας από το βήμα της εκδήλωσης της ΕΛ.ΑΣ. για την ασφάλεια και τη μείωση της εγκληματικότητας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι «χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει δημοκρατία».

Μιλώντας, δε, για στις παριστάμενους αστυνομικούς είπε ότι «είναι οι άνθρωποι που προστατεύουν τα σύνορα στις χώρας στον Έβρο στο πλαίσιο του σχεδίου Ακρίτας».

«Υπηρετούμε το όραμα μιας αστυνομίας σύγχρονης και φιλικής στις τον πολίτη και παρουσία στις γειτονιές γι’ αυτό και απαλλάσσουμε την ΕΛ.ΑΣ. από πάρεργα, όπως για παράδειγμα η παράδοση δικογράφων. Έτσι, έχουμε πετύχει να περιπολούν καθημερινά στους δρόμους της Αττικής 3.280 αστυνομικοί. Αυτή η πολιτική έχει οδηγήσει στη μείωση άνω του 25% στην μικρή εγκληματικότητα στα νοικοκυριά σε σχέση με το 2015-2019» επισήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Έστειλε, μάλιστα, το μήνυμα ότι «ο νόμος είναι νόμος για όλους απέναντι σε όλους, όπως συνέβη στην περίπτωση του Άλκη Καμπανού». «Αυταρχισμός δεν είναι η επιβολή του νόμου αλλά η ανοχή της ανομίας» είπε ακόμα ο κ. Θεοδωρικάκος με αφορμή την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στις φοιτητικές εστίες του ΕΜΠ.

«Η έρευνα σε όλες τις υποθέσεις θα φτάσει μέχρι τέλους μέχρι και να συλληφθεί ο τελευταίος δράστης, είναι ζήτημα ήθους και αξιοπρέπειας και αφορά κάθε δολοφονία» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και διεμήνυσε ότι συμπεριφορές που προσβάλουν την ΕΛ.ΑΣ. δεν έχουν θέση στο σώμα σημειώνοντας ότι «34 αστυνομικοί τα τελευταία 2 χρόνια έχουν αποταχθεί γιατί διέπραξαν σοβαρά αδικήματα. Η αυτοκάθαρση είναι ζήτημα κύρους για την ΕΛ.ΑΣ.».

«Η έρευνα σε όλες τις υποθέσεις θα φτάσει μέχρι τέλους μέχρι και να συλληφθεί ο τελευταίος δράστης, είναι ζήτημα ήθους και αξιοπρέπειας και αφορά κάθε δολοφονία» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και διεμήνυσε ότι συμπεριφορές που προσβάλουν την ΕΛΑΣ δεν έχουν θέση στο σώμα σημειώνοντας ότι «34 αστυνομικοί τα τελευταία 2 χρόνια έχουν αποταχθεί γιατί διέπραξαν σοβαρά αδικήματα. Η αυτοκάθαρση είναι ζήτημα κύρους για την ΕΛΑΣ».

«Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον Έλληνα και την Ελληνίδα αστυνομικό επιλύοντας πάγια προβλήματα. Σας το οφείλουμε και το αποδεικνύουμε με πράξεις. Δεν εφησυχάζουμε, δεν ωραιοποιούμε καταστάσεις, υπάρχουν προβλήματα που θέλουν επίλυση. Αποφασισμένοι να κάνουμε τους πολίτες να νιώθουν πιο ασφαλείς σε μια δύσκολη εποχή» κατέληξε ο Τάκης Θεοδωρικάκος ευχαριστώντας τον πρωθυπουργό για τη στήριξη στο έργο της ΕΛ.ΑΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα